Αντιρατσιστικό: Επαρκές το νομικό πλαίσιο

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ζέση από τα κυβερνητικά στελέχη που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το γεγονός αυτό, φαίνεται στις δηλώσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα.

Μια εξ αυτών, η διαπίστωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου,

πως υπάρχει «επαρκές νομικό πλαίσιο» για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών φαινομένων.

Ο κ. Αθανασίου μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ενώπιον της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται «μικρές βελτιώσεις» και όχι νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου τόνισε πως «αν δείτε αυτό το νομοθέτημα (σ.σ. αντιρατσιστικό) το 90% είναι ρυθμισμένο στην ελληνική έννομη τάξη, αλλά κανείς δεν έπιασε να τα μαζέψει όλα και να δει ότι αυτά έχουν ρυθμιστεί. Βεβαίως, πρέπει να γίνουν μερικές παρεμβάσεις, αλλά όχι να πάρει μία τέτοια έκταση επικοινωνιακού χαρακτήρα και να φαίνεται ότι υπάρχουν και αντίθετες ενδοκυβερνητικές απόψεις από ορισμένη μερίδα του Τύπου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα».

Ο κ. Αθανασίου συμπλήρωσε πως «όταν ο νομοθέτης νομοθετεί πρέπει να έχει μία εποπτεία του δικαίου. Πρέπει να γνωρίζει, ποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει, τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουμε».

Επιπροσθέτως, ο κ. Αθανασίου υπερασπίστηκε τον νόμο 927/79 τονίζοντας ότι «πολλές ευρωπαϊκές και προοδευτικές χώρες είχαν μεσάνυχτα από τις ρυθμίσεις, τις οποίες έκανε η Ελλάδα. Πολλές είχαν και πριν από εμάς, αλλά πολλές από αυτές δεν είχαν ιδέα τι ψήφιζαν. Ήμασταν πολύ πρωτοποριακοί σε αυτό» προσθέτοντας πως εάν δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις δεν φταίει η Κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα