Α. Σαμαράς: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα πτώχευσης της χώρας”

Διαστάσεις στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν δηλώσεις του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Τόλιου ότι το κόμμα του δεν θα διστάσει να κάνει ακόμα και στάση πληρωμών. Στις δηλώσεις αυτές απάντησε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «πρόγραμμα πτώχευσης της χώρας» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Μπορούμε να προβούμε και στη διακοπή των τοκοχρεολυσίων. Βεβαίως. Μην μου το αμφισβητήσετε γιατί έχω εδώ την απόφαση

του ΣΥΡΙΖΑ. Διακοπή ακόμη και τόκων & χρεολυσίων”, ήταν τα λόγια του κ. Τόλιου στις δηλώσεις του οποίου απάντησε πρώτα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, χαρακτηρίζοντάς τες ως απόδειξη του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή. «Ο κ. Τόλιος χθες και ο κ. Μηλιός σήμερα, αποκάλυψαν αυτό που έκρυβαν μέχρι τώρα που αποτελεί και δεσμευτική απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δηλαδή, θα διακόψουν την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων. Αυτό θα σήμαινε την αυτόματη κήρυξη της χώρας μας σε χρεοκοπία και την έξοδό της από το ευρώ. Και το ξέρουν πολύ καλά – εκεί θέλουν να πάνε την Ελλάδα. Αυτό είναι το πραγματικό τους σχέδιο. Και το ομολογούν οι ίδιοι».

Στο θέμα πήρε θέση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα να πτωχεύσει τη χώρα, το οποίο μέχρι χθες βράδυ έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. Τη δεσμευτική για όλους τους απόφαση του συνεδρίου του δηλαδή, να μην πληρώσει τόκους και χρεολυσία. Δηλαδή επίσημη στάση πληρωμών και χρεοκοπία. Είναι το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που παρακολουθεί ποτέ προεκλογικά ο ελληνικός λαός, είναι απίστευτο.»

Για μπαγιάτικη κινδυνολογία έκανε λόγο το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει την καταστροφική της πολιτική. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας. Θα κάνει δηλαδή αυτά που οι μνημονιακοί εγκληματίες δεν μπορούν και δεν θέλουν να κάνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα