Στο λιμάνι της Απουλίας το πλοίο Blue Sky με 900 μετανάστες – Τέσσερις νεκροί

Στο λιμάνι της Απουλίας οδηγήθηκε από τις ιταλικές αρχές το ακυβέρνητο, υπό μολδαβική σημαία, πλοίο «Blue Sky», το οποίο μετέφερε περίπου 900 παράτυπους μετανάστες, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την αποτροπή μιας ακόμα θαλάσσιας τραγωδίας. Σημειώνεται ότι επάνω στο πλοίο βρέθηκαν τέσσερις μετανάστες νεκροί.

«Αποτράπηκε η εκατόμβη, περισσότεροι από 900 μετανάστες διασώθηκαν επιβαίνοντες σε πλοίο με μπλοκαρισμένη μηχανή που κατευθυνόταν προς τις ακτές της Απουλίας», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter

η ιταλική ακτοφυλακή καθώς όπως έγινε γνωστό χωρίς την επέμβασή της, το πλοίο θα έπεφτε στα βράχια.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που επέβαιναν στο πλοίο ήταν Σύριοι, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Μίμα Αντονάτζι από την επαρχία του Λέτσε όπου έφθασαν οι μετανάστες.

Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στο πλοίο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, δήλωσε η Αντονάτζι. Οι νεκροί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και οι επιζώντες σε δημόσια κτίρια όπου γίνεται εξακρίβωση των ταυτοτήτων τους. Πιστεύεται πως είναι παράτυποι μετανάστες.

Οι λιμενικές αρχές θα προσπαθήσουν επίσης να εξακριβώσουν τους λόγους για τους οποίους το πλοίο εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα