Α. Αλαβάνος: «Παραμένει το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος δήλωσε σχετικά με το σενάριο εξόδου από την ευρωζώνη: «Η σκέψη μου είναι πάρα πολύ απλή και θα έπρεπε να έχει γίνει. Όλες οι χώρες της Ε.Ε., όλες οι μεγάλες τράπεζες, όλες οι επιχειρήσεις έχουν διαμορφώσει ένα σχέδιο για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εκτός από μας». Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού συμπλήρωσε ότι «παραμένει σοβαρά ανοικτό το ενδεχόμενο

εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν μέσα στο 2013».

Εξηγώντας την άποψή του για την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα είπε: «Πρέπει να σταματήσει η λοβοτομή που μας έχει γίνει στον εγκέφαλο. Δεν μπορεί οι άλλες χώρες να έχουν σχέδια και η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που δεν έχει σχέδιο, όταν κάποιος είναι σε δύσκολη θέση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και μετά επιλέγει. Ζούμε σε μια λογική η οποία υπονομεύει την Ελλάδα για δεκαετίες. Κάνω έκκληση σταματήστε πια την τρομοκρατία, βάλτε τους Έλληνες επιστήμονες να μελετήσουν και θα αποφασίσει η ελληνική κοινωνία».

Αναφορικά με το θέμα του μνημονίου ο κος Αλαβάνος σχολίασε: «Μην μου μιλάτε εμένα για μνημόνιο. Πιστεύω ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στο μνημόνιο. Αν βάλουμε τέλος στο μνημόνιο θα πάμε εντελώς αυτομάτως σε εθνικό νόμισμα».

Επίσης, συμπλήρωσε ότι «πέρα από ΣΥΡΙΖΑ, από ΚΚΕ, από ΝΔ θα ήθελα να πούμε τα πράγματα με μία καθαρότητα. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα κόμματα έχουν συμβάλει σε αυτή την λοβοτομή του κόσμου, να μην εξετάσουμε τη δυνατότητα εξόδου από το ευρώ. Το ΚΚΕ ήταν το πιο διορατικό διαβλέποντας την πτωτική πορεία της χώρας μέσα στην ευρωζώνη. Σήμερα όμως το ΚΚΕ δεν προωθεί πολιτικά τις προβλέψεις του αυτές».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η άποψή του ότι το θέμα της αποχώρησης απ' το ευρώ συνδέεται με το θέμα της μετανάστευσης, αφού σύμφωνα με το επιχείρημα που προέβαλε αν η Ελλάδα σταματήσει να έχει ένα σκληρό νόμισμα οι ξένοι δεν θα έχουν λόγο να έρχονται στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα