Ημερίδα για τον εθελοντισμό

Την πολύπλευρη στήριξη που παρέχει ο Δήμος Διονύσου, σε κάθε εθελοντική ομάδα, αλλά και σε κάθε οργάνωση εθελοντικής δράσης στην περιοχή, επισήμαναν ομιλητές και εκπρόσωποι των εθελοντών και εθελοντικών οργανώσεων κατά την ημερίδα «Εθελοντισμός και Κοινωνία –Σύγχρονα προβλήματα, σύγχρονη αντιμετώπιση» που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας Άθλησης και Πολιτισμού «Ο ΘΕΣΠΙΣ» στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου με συντονίστρια την δημοσιογράφο της «Καθημερινής» κ. Ρίτσα Μασούρα.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, αναφέρθηκε στις αξίες του εθελοντισμού και στις προσπάθειες

που καταβάλλει ο Δήμος μέσα και από την ενίσχυση της λειτουργίας του σχετικού τμήματος, για να στηρίξει τον εθελοντισμό.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, σημείωσε:

«Οι αρχές και οι αξίες του εθελοντισμού, εν μέσω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που όλοι βιώνουμε τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, γίνονται σήμερα πιο επίκαιρες από κάθε άλλη φορά.

Η καλλιέργεια, η διάδοση και η έμπρακτη εφαρμογή του εθελοντικού πνεύματος και των αρχών που το συγκροτούν θα πρέπει ειδικά τώρα να αποτελέσουν την βασική αξία κοινωνικής και πολιτιστικής προόδου, καθώς και αναγκαίο στοιχείο διαπαιδαγώγησης των νέων ανθρώπων.

Καμία κοινωνία δεν μπορεί να αναπτυχθεί δίχως την πολύτιμη προσφορά των εθελοντών. Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και δύναται να γίνει η κινητήριος δύναμη εδραίωσης της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης μεταξύ των ατόμων.

Στον Δήμο Διονύσου, οι αξίες του εθελοντισμού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες και πολλοί συνδημότες μας δείχνουν σε κάθε ευκαιρία την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο.

Λαμπρό παράδειγμα, τα εθελοντικά κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας,  που με αυταπάρνηση και ηρωισμό παρεμβαίνουν σε δύσκολα περιστατικά και αποτρέπουν καταστροφές.

Αλλά και οι εθελοντές ιατροί που στελεχώνουν το Δημοτικό Πολυϊατρείο παρέχοντας στους δημότες δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Επίσης, πολλοί δημότες του Διονύσου έχουν συνδράμει εθελοντικά στις περιβαλλοντικές δράσεις που κατά καιρούς διοργανώνει ο Δήμος, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο να κάνουμε την πόλη μας ακόμα καλύτερη.

Στις μέρες μας, που οι πόροι προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση μειώνονται δραματικά, ο ρόλος των εθελοντών γίνεται ακόμη πιο καθοριστικός.

Οι πολλαπλές παροχές που καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προσφέρει στους πολίτες, δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθούν μονάχα με τα μέσα που διαθέτουμε. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού και οικονομικών πόρων και δίχως την πολύτιμη αρωγή των εθελοντών πολλές από αυτές τις παροχές θα παρέμεναν ανενεργές.

Γι΄ αυτούς τους λόγους, στους άμεσους στόχους μας είναι ο περαιτέρω συντονισμός και η ενίσχυση του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου, ενώ καλώ όλους τους συνδημότες μας να πυκνώσουν τις τάξεις του εθελοντικού κινήματος στον Δήμο μας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μέσω του οποίου έχουν προσλη

Keywords
Τυχαία Θέματα