Xτύπημα κατά της πειρατείας και στην Βρετανία

Οι πάροχοι Internet πρόσβασης στη Βρετανία, θα ξεκινήσουν να στέλνουν ενημερώσεις στους πελάτες τους σχετικά με θέματα πειρατείας στις αρχές του 2014. Οι ειδοποιήσεις αυτές είναι μέρος της δράσης "Digital Economy Act" (DEA) που έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης με σκοπό την καταστολή της οn-line πειρατείας.

Η αμφιλεγόμενη αυτή δράση είναι μέρος μιας νομοθεσίας του 2010, που έχει στόχο να καταπολεμήσει την πειρατεία στο Internet. Προβλέπει, ότι οι πάροχοι που έχουν πάνω από 400.000 πελάτες,

θα πρέπει να προειδοποιούν τους χρήστες τους, όταν προβαίνουν σε παράνομο file sharing.

Σε διάστημα 12 μηνών, κάθε παραβάτης, εφόσον δε σταματάει την παράνομη δραστηριότητα, θα λαμβάνει 3 μηνύματα, τα δύο πρώτα με email και το τρίτο με συστημένη επιστολή. Όσοι τα αγνοήσουν, θα εντάσσονται σε μία λίστα "παραβατών πνευματικών δικαιωμάτων" Copyright Infringement List - CIL, ενώ στην συνέχεια οι εταιρείες που έχουν έννομα δικαιώματα, θα μπορούν να κινηθούν νομικά εναντίον τους.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία εφαρμογή του περιβόητου νόμου των "τριών χτυπημάτων", που εφαρμόζεται και στη Γαλλία με απόλυτη επιτυχία για τους χρήστες του διαδικτύου.

Τα πιο πρόσφατα επεισόδια στη "μάχη κατά της πειρατείας", έχουν να κάνουν με την παράκαμψη της απαγόρευσης του Pirate Bay από τους χρήστες της British Telecom, τη θέληση της Δανίας να δει και το κεφάλαιο της εκπαίδευσης του κοινού και όχι μόνο της καταστολής και τέλος, την αρνητική γνωμοδότηση για τη συνθήκη ACTA από τη σχετική Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα