Ο Αλ. Τσίπρας δεν διαφωνεί με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Σε μια συνέντευξη, που παραχώρησε στο περιοδικό LIFO και θα συζητηθεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά με το πώς κρίνει την υιοθεσία

παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια: «Τα παιδιά χρειάζονται πάνω απ’ όλα αγάπη, χρόνο και φροντίδα. Αυτά είναι τα κύρια κριτήρια του ευ ζην. Η κακοποίηση του παιδιού στην ελληνική οικογένεια έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις και αυτό διαφαίνεται στις ερευνητικές μελέτες που έχουν διενεργηθεί. Η ενδο-οικογενειακή βία είναι περισσότερο δίπλα μας από όσο εμείς πιστεύουμε. Και αυτές οι οικογένειες αποτελούνται από μία γυναίκα και έναν άνδρα. Άρα δεν είναι ο συνδυασμός των φύλων που εξασφαλίζει μια ασφαλή ζωή στο παιδί αλλά η ποιότητα των ανθρώπων-γονιών».

«Την ίδια στιγμή που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης σέβονται και με το νόμο το δικαίωμα των πολιτών τους να διαθέτουν, όπως αυτοί επιθυμούν τον εαυτό τους, με κατοχυρωμένες σχέσεις συμβίωσης, στην Ελλάδα η επίσημη πολιτεία αρνείται να εφαρμόσει βασικές οδηγίες της ΕΕ σε ζητήματα θεμελιωδών δικαιωμάτων. Με αποτέλεσμα να καθηλώνει την κοινωνία στο σκοταδισμό», σχολίασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τα νομικά δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα