Reuters: Μαγνήτης επενδυτών πάλι η Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι «πεινασμένοι για αποδόσεις» επενδυτές επιστρέφουν πάλι πίσω στην Ελλάδα, καθώς και στην Πορτογαλία, αφού οι προοπτικές της χώρας βελτιώνονται, ενώ παράλληλα οι εναλλακτικές φαίνονται ολοένα και πιο ακριβές ή πιο ριψοκίνδυνες. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι και στις δύο χώρες του Νότου οι μετοχές και τα κρατικά ομόλογα έχουν τις καλύτερες αποδόσεις στην Ευρώπη το 2014, ενώ τα ταμεία που έχουν επενδύσει

σε αυτούς τους τίτλους καταγράφουν μεγάλα κέρδη.

Την ίδια στιγμή, οι αγορές καθοδηγούνται από την βελτίωση των οικονομιών των δύο κρατών, η οποία δίνει «αέρα ανανέωσης» στην αρχική ανάκαμψη που προκλήθηκε από τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το 2012 να σώσει το ευρώ. Αναφορικά με με δυνητικές εναλλακτικές επενδύσεις, επισημαίνεται ότι είναι λιγότερο ελκυστικές, εξαιτίας των εντάσεων μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας και των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη που δυσχαιρένουν τις προοπτικές αναδυόμενων αγορών που προσφέρουν αντίστοιχες αποδόσεις.

Τονίζεται επιπρόσθετα ότι οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ελλάδας και της Πορτογαλίας καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος, έχοντας αυξηθεί κατά περίπου 14%.

Keywords
Τυχαία Θέματα