H κακοκαιρία «φρέναρε» τις έρευνες για το Boeing

Αν και σήμερα (Τρίτη 25/3) επρόκειτο να αρχίσουν οι έρευνες για ό,τι έχει απομείνει από το χαμένο Boeing, οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν περίπου 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ σε νότιες υποαρκτικές θάλασσες, εμποδίζουν τις έρευνες. Με αυτά τα δεδομένα, οι επιχειρήσεις αναζήτησης από αέρος και θαλάσσης να ξεκινήσουν την Τετάρτη.

Η δυνατή βροχή, οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα και η ομίχλη κατέστησαν αδύνατη τη διεξαγωγή των ερευνών, ωστόσο τέσσερα αεροσκάφη από την Αυστραλία,

δύο από την Κίνα, ένα από Νέα Ζηλανδία, δύο από την Κίνα και άλλο ένα από την Κορέα παραμένουν στη «μάχη» για τα συντρίμμια της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines.

Εν τω μεταξύ, όπως αποκαλύπτεται, σε βρετανική τεχνολογία βασίζεται ο «εντοπισμός» του μοιραίου Boeing. Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, οι μηχανικοί της μελέτησαν ολόκληρο το περασμένο σαββατοκύριακο προηγούμενες πτήσεις της Malaysia Airlines. Με αυτή η μέθοδο μπόρεσαν να συγκρίνουν όλα τα δεδομένα των πτήσεων και να φθάσουν στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο κατευθύνθηκε προς τα νότια.

Οι Βρετανοί ειδικοί είπαν ότι εξέτασαν τους δύο πιθανούς διαδρόμους για την πτήση μετά την εξαφάνισή του Μπόινγκ, έναν προς τον βορρά και έναν προς τον νότο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς το σημείο στο οποίο προσδιορίστηκε η συντριβή του.

Εξηγήσεις ζητάει η Κίνα

Το απόγευμα της Δευτέρας (24/03) το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ζητεί από τη Μαλαισία να του δώσει όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που διαθέτει για το Boeing μετά την ανακοίνωση του Μαλαισιανού πρωθυπουργού ότι το τελευταίο χάθηκε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

«Η Κίνα έχει ήδη ενημερωθεί από τη Μαλαισία για την ανακοίνωση και της δίνουμε μεγάλη προσοχή», αναφέρει η ανακοίνωση το υπουργείου.

«Η Κίνα έχει ήδη ζητήσει από τη Μαλαισία να της προσφέρει επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό», επισημαίνει η ανακοίνωση, ενώ προσθέτει ότι το Πεκίνο ελπίζει να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους.

Δύσκολες ώρες για τους συγγενείς των θυμάτων

«Με μεγάλη θλίψη πρέπει να υποθέσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η πτήση MH370 χάθηκε και ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιζήσει. Πρέπει να αποδεχτούμε πως όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό», υποστήριξε η Malaysia Airlines σε ανακοίνωση της.

Οι συγγενείς των θυμάτων κατέρρευσαν στο άκουσμα της είδησης, που βάζει τέλος στην αγωνία τους με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ενώ οι εικόνες με τις λιποθυμίες και τις κραυγές οδύνης των ανθρώπων έκαναν το γύρω του κόσμου μέσω διαδικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα