Metron Analysis: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,2%-Οι μισοί θέλουν κεντροαριστερή κυβέρνηση

Άλλη μια έρευνα καταγράφει την δημοσκοπική «έκρηξη» του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής» δείχνει στην πρόθεση ψήφου, πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ με 20,2% και ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα που σημειώνουν κάμψη: Η ΝΔ υποχωρεί στο 17,3%, το ΠΑΣΟΚ,

ακόμα χαμηλότερα, στο 11,6%, το ΚΚΕ στο ιστορικό χαμηλό 4,2%, η ΔΗΜΑΡ στο 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4% και η Χρυσή Αυγή στο οριακό 3,7%.

Με την αναγωγή, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνουν περαιτέρω στο 25,5%, έναντι 21,7% της ΝΔ -που και αυτή αυξάνει τη δύναμή της- ενώ στο 14,6% φτάνει το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και 5,3% του ΚΚΕ.

Εν τω μεταξύ, το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί κυβέρνηση της κεντροαριστεράς και μόλις το 34% επιλέγει κυβέρνηση της κεντροδεξιάς.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στις εκλογές της 6ης Μαΐου τα μεγάλα αστικά κέντρα ψήφισαν αριστερή διακυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενώ η ελληνική περιφέρεια έδωσε δικομματική αυτοδυναμία στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα