Ηλεκτρονικοί υπολογιστές από... βακτήρια!

Βρετανοί και Ιάπωνες επιστήμονες έχουν θέσει σε εφαρμογή το μεγαλόπνοο σχέδιο τους, με το οποίο θα προσπαθήσουν να κατασκευάσουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές από βακτήρια… ναι καλά διαβάσατε, έχοντας ως πρώτη ύλη τα βακτήρια.

Όσον αφορά στην εφαρμογή του σχεδίου αυτού, οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες της έρευνας, μικρόβια που τρώνε σίδηρο. Καθώς τα μικρόβια καταβροχθίζουν τον σίδηρο, δημιουργούν μέσα τους μικροσκοπικούς μαγνήτες, παρόμοιους με εκείνους που βρίσκονται στο σκληρό δίσκο ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Όταν λοιπόν τα βακτήρια αυτά καταπίνουν τον σίδηρο,

οι πρωτεΐνες στο σώμα τους αλληλεπιδρούν με αυτόν και παράγουν μικροσκοπικούς κρυστάλλους ορυκτού μαγνητίτη, που έχει πολύ μεγάλη μαγνητική δύναμη και χρησιμοποιείται για πάρα πολλές χρήσεις.

Οι επιστήμονες έχοντας μελετήσει τον τρόπο, με τον οποίο τα μικρόβια συλλέγουν, σχηματίζουν και τοποθετούν τους νανομαγνήτες μέσα τους, ισχυρίζονται ότι αντέγραψαν τη μέθοδο και την εφάρμοσαν έξω από τα βακτήρια, αναπτύσσοντας μαγνήτες που μελλοντικά θα μπορούσαν να συμβάλουν στην κατασκευή σκληρών δίσκων. Έτσι θα μπορούσε με αυτή την επαναστατική πρόταση να χρησιμοποιηθούν οι σκληροί δίσκοι που θα παράγονται από αυτό το υλικό, μειώνοντας το κόστος των εξόδων κατασκευής για τις εταιρείες, προσφέροντας μας πιο οικολογικό και πιο οικονομικό υπολογιστή.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και τα εξαρτήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών γίνονται όλο και μικρότερα, η παραγωγή ηλεκτρονικών σε τόσο μικρή κλίμακα γίνεται όλο και δυσκολότερη, όμως χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε πολύ πιο μικρούς δίσκους, αυξάνοντας παράλληλα την χωρητικότητα τους, δύο παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή σκληρού εξωτερικού και μη δίσκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα