Kαθαρίστε μόνοι σας το κλιματιστικό (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το καλοκαίρι βρίσκεται στο τέλος του και τα κλιματιστικά του σπιτιού χρειάζονται καθάρισμα, μετά τις τόσες ώρες λειτουργίας. Τα φίλτρα τους έχουν συσσωρεύσει σκόνη, ακάρεα και βακτηρίδια, τα οποία, εφόσον εισπνευσθούν, μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία, την δική σας και των παιδιών σας.

Ο καθαρισμός και η συντήρηση του κλιματιστικού, λοιπόν, είναι απαραίτητα για την καλή ποιότητα του αέρα που μεταφέρεται στον χώρο. Δείτε πώς θα καθαρίσετε το κλιματιστικό

μόνοι σας με πολύ απλές κινήσεις!

Θα χρειαστείτε:

Μια τρόμπα (πωλείται στα supermarkets)

Ένα καλό καθαριστικό

Ένα απλό πινέλο (μεσαίου μεγέθους)

Ένα κατσαβίδι σταυρωτό

Μια σκάλα ή μια καρέκλα

Ανοίξτε τη «μάσκα» του κλιματιστικού και αφαιρέστε τα δύο φίλτρα. Καθαρίστε τα με κρύο νερό. Κάτω από τα φίλτρα βρίσκεται ο εξατμιστής του κλιματιστικού. Γεμίστε την τρόμπα με νερό που έχετε ήδη διαλύσει το καθαριστικό υγρό και ψεκάστε τον εξατμιστή. Ξεσκονίστε με το πινέλο όλες τις εσωτερικές επιφάνειες.

Για να αφαιρέσετε όλο το καθαριστικό, γεμίστε και πάλι την τρόμπα, αυτή τη φορά μόνο με νερό. Ψεκάστε και καθαρίστε πάλι με το πινέλο.

Συμπληρωματικά μπορείτε με ένα υγρό πανί να περάσετε όλη την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού.

Για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, αρκεί ένα καλό πλύσιμο κυρίως στο πίσω μέρος (το οποίο γίνεται με το λάστιχο, που πλένετε το μπαλκόνι). Μη φοβηθείτε να ρίξετε νερό πάνω στο κλιματιστικό, ακόμη και με πίεση, είναι ασφαλές!

Πώς αλλιώς μπορείτε να καθαρίσετε τα φίλτρα:

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάλτε μισό φλιτζάνι ξύδι και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό.Βγάλτε τα φίλτρα από το κλιματιστικό, τινάξτε τα για να φύγει η σκόνη και στην συνέχεια τοποθετήστε τα μέσα στο μείγμα. Αφήστε τα εκεί για περίπου 1 ώρα. Τινάξτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο.

Το άρθρο Kαθαρίστε μόνοι σας το κλιματιστικό (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα