Ολλανδός υδραυλικός έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ σούζας(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τέλη Αυγούστου κάθε χρόνο στο πρώην αεροδρόμιο του Elvington στο Βόρειο Γιόρκσαϊρ της Αγγλίας διεξάγεται το Straightliners Wheelie World Championships (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σούζας).

Νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα πιάσει τη μεγαλύτερη ταχύτητα με τη σούζα του, ενώ θα πρέπει να την κρατήσει και πάνω από ένα χιλιόμετρο για να κερδίσει.

Νικητής φέτος αναδείχτηκε ο Ολλανδός Egbert Van Popta με νέο ρεκόρ: οδήγησε επί ένα χιλιόμετρο στον ένα τροχό με ταχύτητα τα

343,200 χιλιόμετρα ανά ώρα (343,1997 για την ακρίβεια).

Ο εν λόγω Ολλανδός υδραυλικός έχει εξαετή παράδοση στον διαγωνισμό σούζας. Η πρώτη του εμφάνιση το 2010 πέρασε απαρατήρητη, όμως το 2011 επέστρεψε και νίκησε την κατηγορία mono, ενώ το 2014 θριάμβευσε στη μεγάλη κατηγορία με νέο ρεκόρ (320,834 χλμ./ώρα).

Πέρυσι είχε κερδίσει ο 47χρονος Άγγλος Gary Rothwell με ρεκόρ τα 337,568 χλμ/ώρα.

Ο Van Popta έκανε το ρεκόρ του οδηγώντας ένα τουρμπισμένο Suzuki Hayabusha. Εκτός των απαραίτητων μετατροπών στον κινητήρα, ο Ολλανδός έχει αυξήσει την απόσταση του πίσω τροχού από τη μοτοσυκλέτα προκειμένου να διευκολύνεται η ισορροπία της στον ένα τροχό σε αυτές τις ταχύτητες.

Ο περσινός νικητής Gary Rothwell φέτος κατατάχθηκε δεύτερος με 331,454 χιλιόμετρα ανά ώρα και τρίτος ο Αμερικανός Cecil «Bubba» Myers από την Μινεάπολη με προσωπικό ρεκόρ 317 χλμ/ώρα.

Στο Πρωτάθλημα αυτό συνήθως συμμετέχουν πάνω από 30 διαγωνιζόμενοι από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ιρλανδία. Από αυτούς ικανοί να καλύψουν το χιλιόμετρο με σούζα είναι περίπου οι μισοί.

Δείτε και τo ρεκόρ από την on board κάμερα:

Δείτε το ρεκόρ και από την οπτική γωνία του θεατή:

Το άρθρο Ολλανδός υδραυλικός έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ σούζας(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα