F1 – Γκραν Πρι Αυστρίας: Μερσέντες και… χάος

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 – Γκραν Πρι Αυστρίας: Θρίαμβος για την Μερσέντες στο Αυστριακό Γκραν Πρι. Νίκησε ο Βάλτερι Μπότας, παρά τις ανησυχίες που υπήρχαν. Τέταρτος ο Λούις Χάμιλτον μετά από πέναλτι. Η νίκη της Μερσέντες, ήταν η αναμενόμενη. Τα θέματα που υπήρχαν στο κιβώτιο ταχυτήτων, επιβράδυναν τα μονοθέσια και ο Χάμιλτον τιμωρήθηκε λόγω σύγκρουσης με τον Άλεχ Άλμπον.

Ο Τσάρλς Λεκλέρκ κατέλαβε την δεύτερη θέση, μετά από έντονη προσπάθεια με την μη ανταγωνιστική Φεράρι. Ενώ, ο Λάντο Νόρις πήρε το πρώτο του podium, κρατώντας τον Χάμιλτον. Πριν τον αγώνα, οι 14 από τους 20 αθλητές, γονάτισαν και φορούσαν

μπλουζάκια κατά του ρατσισμού, με μήνυμα “Τελειώστε τον ρατσισμό”. Όμως οι Φερστπάεν και Λεκλέρκ δεν ένωσαν τις δυνάμεις τους, με τους συνάδελφους τους.

Πολλές εγκαταλείψεις, μεταξύ αυτών και του Φερστάπεν

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 – Γκραν Πρι Αυστρίας: Πολλά αυτοκίνητα ασφάλειας

Τα αμάξια ασφαλείας χάλασαν την δράση. Μέχρι το πρώτο, οι οδηγοί της Mercedes, ήταν στις πρώτες δύο θέσεις. Όμως, όταν η Ουίλιαμς του Τζώρτζ Ράσελ έμεινε και βγήκε το δεύτερο αμάξι ασφαλείας όλα άλλαξαν. Η Μερσέντες, κράτησε τα μονοθέσια της έξω, ενώ, πολλά αμάξια έβαλαν νέα ελαστικά. Ο Άλμπον με τα νέα μαλακά ελαστικά επιτέθηκε στην Mercedes, που βρισκόταν μπροστά του. Στον 60 γύρο, ο Αγγλο-Ταϊλανδός προσπάθησε να περάσει από την εξωτερική του Χάμιλτον, όμως η ρόδα του Βρετανού βρήκε τον Άλμπον και τον έστειλε στα χαλίκια.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που συγκρουστήκανε οι δυο τους. Ο Χάμιλτον πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων και έχασε έδαφος. Ο Λεκλέρκ, εκμεταλλεύτηκε τον κακό αγώνα του Χάμιλτον και αφού έκανε αρκετές προσπεράσεις και μπόρεσε να φτάσει την δεύτερη θέση, σε μία απρόσμενη εξέλιξη. Ο Χάμιλτον ξεκινάει το κυνήγι του τίτλου με 13 βαθμούς διαφορά. Ο Λεκλέρκ ήταν ο οδηγός της ημέρας, αφού μπόρεσε να πάρει την 2η θέση, με την πολύ κακή Φεράρι. Καλό αγώνα έκαναν και οι Άλμπον και Νόρις. Τώρα, η δράση μεταφέρεται στο Γκραν Πρι του Σπίλμπεργκ.

Δείτε ακόμη:Πέρασαν 16 χρόνια από το «έπος»!Αντίδραση και 2η θέση ο ΠΑΟΚΓια το νταμπλ η Μπάγερν, για την έκπληξη η Λεβερκούζεν
Keywords
Τυχαία Θέματα
F1 – Γκραν Πρι Αυστρίας, Μερσέντες …,F1 – gkran pri afstrias, mersentes …