6 νεκροί από επίθεση σε στρατόπεδο στην Ακτή Ελεφαντοστού

Τουλάχιστον έξι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επίθεσης άγνωστων σε στρατόπεδο στην πόλη Αμπιτζάν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ένστολοι νεκροί ήταν στην είσοδο, σε ένα φυλάκιο και σε μία από τις εξόδους του στρατοπέδου Ακουέντο, στα βόρεια της πρωτεύουσας πόλης της Ακτής Ελεφαντοστού.

Το εν λόγω στρατόπεδο, στη συνοικία Κοκοντί, έγινε στόχος σφοδρών πυρών από αυτόματα όπλα και ημιαυτόματα Καλάσνικωφ από άγνωστους -μέχρι στιγμής- δράστες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατοίκους

της περιοχής του βορείου τμήματος της πρωτεύουσας.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ‘Ρεπουμπλικανικών Δυνάμεων’ [FRCI], στην περιοχή διενεργώντας επί τόπου ελέγχους και έρευνες σε διερχόμενα -μπροστά από το στρατόπεδο- αυτοκίνητα.

Η επίθεση έγινε την επομένη ενός επεισοδίου στο οποίο σκοτώθηκαν πέντε άνδρες των FRCI σε ένα σημείο ελέγχου του στρατού στην Γιοπουγκόν, στην πόλη που θεωρείται η οικονομική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού.

Η ανασφάλεια έχει υποχωρήσει εν μέρει στη χώρα, μετά την μετεκλογική κρίση που κλιμακώθηκε σε εμφύλια σύρραξη από τον Δεκέμβριο του 2010 ως τον Απρίλιο του 2011 με τουλάχιστον 3.000 νεκρούς.

Όμως η διακίνηση όπλων όλων των ειδών, η δυσαρέσκεια πρώην μαχητών για το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση στη χώρα και οι συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ διαφόρων φυλών, ειδικά στο δυτικό τμήμα της Ακτής Ελεφαντοστού, συμβάλλουν να ξεσπούν επεισόδια βίας που πολλές φορές έχουν θύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα