20.000 γυναίκες εκ των οποίων 1.000 κορίτσια έως… 15 ετών στην βιομηχανία του σεξ

Ενδεικτικά του αυξανόμενου προβλήματος, που ακούει στο όνομα πορνεία είναι τα στοιχεία, που πρόκειται να παρουσιαστούν αναλυτικά στο διήμερο Φεστιβάλ «BREAK THE CHAIN», στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τα οποία περίπου 20.000 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και 1.000 κοριτσιών ηλικίας 13-15 ετών, «απασχολούνται» στην ελληνική βιομηχανία του σεξ.

Στα στατιστικά εμπορίας ανθρώπων και σωματεμπορίας, στην Ελλάδα το 2014 καταγράφηκαν 36 υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων, ενώ για το 1ο τετράμηνο του 2015 καταγράφηκαν 13 υποθέσεις. Αντίστοιχα, όσον αφορά στα ανήλικα θύματα, το 2014 καταγράφηκαν 7 θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, 1 θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης και 6 για επαιτεία, ενώ για το 1ο τετράμηνο του 2015, έχουν καταγραφεί 12 ανήλικα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο του έργου «Πορνεία & παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική/οικονομική εκμετάλλευση στην Ελλάδα», προκύπτει ότι η πλειοψηφία των εκδιδόμενων γυναικών ανήκει στο ηλικιακό φάσμα 26-35.

Οι χώρες καταγωγής τους είναι η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Νιγηρία, η Αλβανία και η Βουλγαρία.

Οι περισσότερες είναι απόφοιτες Δημοτικού, ενώ στη χώρα προέλευσής τους εργάζονταν είτε ως ανειδίκευτες εργάτριες ή ήταν άνεργες και στη συντριπτική πλειοψηφία τους (58) είχαν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από 5.000 ευρώ.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες βρήκαν τη δουλειά μέσω γνωστών ή φίλων και κάποιες δήλωσαν ότι μπήκαν στο επάγγελμα λόγω επαγγελματικών υποσχέσεων που τους δόθηκαν.

Το προφίλ των πελατών τώρα είναι 26-35 ετών. Πρόκειται ως επί το πλείστον για αποφοίτους ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ πολλοί από αυτούς είχαν πληρωμένες συνευρέσεις τέσσερις φορές ανά μήνα και οι επτά δύο φορές ανά μήνα.

Το διήµερο πολυθεµατικό Φεστιβάλ «Break the Chain», θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Οκτωβρίου σε συνεργασία µε την Τεχνόπολη του δήµου Αθηναίων και την πολιτιστική πλατφόρμα «ελculture», με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ηµέρα κατά της Εµπορίας Ανθρώπων στις 18 Οκτωβρίιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα