15χρονη Τρίκαλα: Φως στα αίτια του ξαφνικού θανάτου της μαθήτριας

Μια αποκάλυψη των γονέων της άτυχης, 15χρονης μαθήτριας, που έχασε τη ζωή της στη διάρκεια της εκδρομής με τους συμμαθητές της στην πόλη των Τρικάλων, ίσως ρίχνει φως στα αίτια, που οδήγησαν στην τραγωδία και βύθισαν στο πένθος την οικογένειά της και τους φίλους της.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι γονείς, που έφθασαν αλλόφρονες στα Τρίκαλα, είπαν στους γιατρούς που είχαν δώσει μάχη πραγματική να κρατήσουν το κορίτσι στη ζωή, ότι έπασχε από συγγενή,

 καρδιοπάθεια, ασυμπτωματική. Το στοιχείο αυτό θεωρείται σημαντικό στην πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η άτυχη μαθήτρια, κατέρρευσε μέσα στο κατάστημα την ώρα που βρισκόταν και χαιρόταν τις στιγμές με τους συμμαθητές της. Η μαθήτρια της Α Λυκείου του Βύρωνα, σύμφωνα με  τα στοιχεία, είχε ταξιδέψει με τους συμμαθητές της στα Τρίκαλα για διήμερη εκδρομή από τις 5 έως τις 7 Μαϊου,.

Ηταν 1 το πρωί tης 6ης Μαϊου και η 15χρονη μαθήτρια καθόταν μαζί με τους συμμαθητές σε τραπέζι στο κατάστημα. Ξαφνικά, έχασε τις αισθήσεις της κι έπεσε από την καρέκλα στο δάπεδο, λιπόθυμη. Τότε, επενέβη αμέσως ο συνοδός ιατρός που ακολουθούσε την εκδρομή. Διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε σφυγμός. Ενώ τις ίδιες δραματικές στιγμές ειδοποιούνταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο γιατρός-συνοδός προσπάθησε να επαναφέρει την μαθήτρια με ΚΑΡΠΑ. Σε πολύ λίγο χρόνο έφθασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το πλήρωμα μετέφερε τη 15χρονη στο Νοσοκομείο των Τρικάλων.

Εκεί οι γιατροί με όλη τους την δύναμη ξεκίνησαν έναν αγώνα ανάνηψης. Η μάχη κράτησε μέχρι τις 4 και 20 το πρωί. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γιατροί συνέδεσαν μέχρι και εξωτερικό βηματοδότη στη μαθήτρια, δυστυχώς όμως τίποτα δεν στάθηκε αρκετό για την κρατήσουν στη ζωή. Οι γονείς της μαθήτριας ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν μέσα στη νύχτα όπου ενημερώθηκαν από ψυχολόγους του Νοσοκομείου για την τραγική κατάληξη του παιδιού τους.

Ψυχολόγοι στο ξενοδοχείο

Παράλληλα, ψυχολόγοι έσπευσαν στο ξενοδοχείο, όπου περίμεναν τα νεότερα για την υγεία της συμμαθήτριάς τους τα παιδιά, ώστε να τα ενημερώσουν για το περιστατικό και να τα στηρίξουν. Ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων είχε περιγράψει ως εξής την κατάσταση: «01.17 τα ξημερώματα προσήλθε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα επείγοντα περιστατικά ένα 15χρονο κοριτσάκι. Ξεκινήσαμε να της κάνουμε ΚΑΡΠΑ και στη συνέχεια τη διασωληνώσαμε. Παρουσίασε κοιλιακή μαρμαρυγή, της βάλαμε βηματοδότη αλλά δυστυχώς δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μετά από δύο ώρες το κοριτσάκι κατέληξε. Οι γονείς της κοπέλας είχαν ήδη ειδοποιηθεί και είχαν φθάσει στο νοσοκομείο. Ο ψυχολόγος μας ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, και οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασαν το παιδί τους» είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με ανάρτηση της στο twitter, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο της 15χρονης μαθήτριας στα Τρίκαλα. «Η τραγική απώλεια μαθήτριας στα Τρίκαλα μας γεμίζει θλίψη και οδύνη. Επικοινώνησα με τους γονείς της, με τον διευθυντή του σχολείου και τη συνοδό της εκδρομής. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Keywords
Τυχαία Θέματα