Huawei P10 lite: Πρωταγωνιστής σε τιμή… light!

Τo mid-range κινητό της Huawei δεν επαναπαύεται στην αίγλη του ονόματος P10, αλλά αποδεικνύει και έμπρακτα με τα χαρακτηριστικά του πως αξίζει να αποτελεί μέλος αυτής της οικογένειας.

Η Huawei κάνει προσιτή στο ευρύτερο κοινό, λίγη από τη… μαγεία του εμβληματικού P10, με μία πιο «προσγειωμένη», (σε τιμή) επιλογή, το P10 lite, αντικαθιστώντας την διπλή κάμερα Leica με μονή κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 12MP, στην

οποία ωστόσο διατηρεί το dual tone flash, προκειμένου να εξασφαλίσει αξιοπρεπέστατες λήψεις, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η λειτουργία αυτόματης εστίασης χρησιμοποιεί το αξιόπιστο PDAF σύστημα, ενώ ακόμα πιο γενναιόδωρη αποδείχτηκε η επιλογή της selfie-cam, με 8MP να σας περιμένουν στην πρόσοψη.

Κατά τα άλλα, το P10 lite κατορθώνει να κρατήσει ψηλά το «λάβαρο» της σειράς, τόσο εμφανισιακά, όσο και κάτω από το «καπώ». Σχεδιαστικά, αν και μιλάμε για ένα κινητό με κόστος που το κατατάσσει στη μεσαία κατηγορία, το Huawei P10 lite αποπνέει έναν… premium αέρα. Δεν φέρει τη «ρετσινιά» του οικονομικού συμβιβασμού στην όψη του, αλλά, αντιθέτως, έχει ένα ξεχωριστό design, με πλαίσιο από αλουμίνιο και γυαλί στην πίσω πλευρά. Μπορεί το τελευταίο να καθιστά τη συσκευή ελαφρώς επιρρεπή σε γλιστρήματα, προσδίδει όμως μια πινελιά πολυτέλειας που δεν είναι συνηθισμένη για smartphone που κοστίζει περίπου τα μισά λεφτά από ότι η «ναυαρχίδα» της ίδιας εταιρείας.

Η Full HD οθόνη 5.2» παντρεύει την ποιότητα απεικόνισης με την άνετη χρήση με ένα χέρι, ενώ ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Kirin 658 επιτυγχάνει έναν εξίσου δύσκολο συνδυασμό, αυτόν της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας με τις υψηλές επιδόσεις. Άλλωστε, σύμμαχό του έχει μια μπαταρία 3.000mAh, η οποία μάλιστα είναι συμβατή με την λειτουργία υπερταχείας φόρτισης. Για την ακρίβεια, η φόρτιση σε πλήρη χωρητικότητα διαρκεί μόνο 97 λεπτά, ενώ μόλις 10 λεπτά φόρτισης αρκούν για να σας εξασφαλίσουν ισχύ για 2 ώρες παρακολούθησης βίντεο. Αν έχετε ελάχιστο χρόνο παραπάνω, δηλαδή 30 λεπτά φόρτισης, τότε θα δείτε τη μπαταρία να αγγίζει το 43% της χωρητικότητάς της! Συνυπολογίζοντας πως την κατανάλωση ενέργειας εποπτεύει έξυπνα και συνετά η τεχνολογία Smart Power-Saving 5.0, η οποία απαγορεύει τις περιττές σπατάλες σε εφαρμογές και λειτουργίες του τηλεφώνου, τότε καταλαβαίνει κανείς πως η αυξημένη αυτονομία συγκαταλέγεται και αυτή στη μεγάλη λίστα πλεονεκτημάτων της συσκευής.

Στην ίδια λίστα, εξέχουσα θέση κατέχει και το γραφικό περιβάλλον EMUI 5.1, το οποίο χτίζει πάνω στο Android 7.0 με στόχο να προσφέρει επιπλέον ευκολίες, όπως η Knuckle Sense, η οποία σας δίνει την επιλογή να ανοίξετε εφαρμογές απλά σχεδιάζοντας το αντίστοιχο σύμβολο με τις αρθρώσεις σας.

Ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο στα μάτια μας τη συσκευή, καθώς, εκτός από το αστραπιαίο ξεκλείδωμα του smartphone, μπορεί να βοηθήσει σε αρκετές λειτουργίες (π.χ. στην πλοήγηση στο άλμπουμ των φωτογραφιών σας, στη λήψη τους, στην προβολή των notifications κ.ά.). Θεωρούμε, μάλιστα, πως η εν λόγω λειτουργικότητα είναι τόσο ευπρόσδεκτη που θα έπρεπε να είναι ενεργοποιημένη εξ ορισμού και να μην χρειάζεται να την επιλέξετε μέσα από το αντίστοιχο μενού ρυθμίσεων, μιας και αρκετοί αρχάριοι χρήστες ενδέχεται να μην συνειδητοποιήσουν την «ευεργετική» ύπαρξή της. Τέλος, η συνδεσιμότητα WiFi τελευταίας γενιάς αποτελεί ακόμα ένα premium χαρακτηριστικό που κατόρθωσε η Huawei να «ξεκλέψει» για το οικονομικότερό της P10 μοντέλο.

Δώρο έκπληξη για όσους αγόρασαν Huawei P10 lite μέχρι τις 14/6!

H Huawei αυτό το καλοκαίρι ξεκίνησε μια ιδιαίτερη καμπάνια για να επιβραβεύσει τους καταναλωτές που την έχουν τιμήσει με το να επιλέξουν τα προϊόντα της. Έτσι, όσοι αγόρασαν το Huawei P10 lite μέχρι τις 14 Ιουνίου, μπορούν να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν ένα Power Bank για να μην μείνουν ποτέ χωρίς μπαταρία στις διακοπές τους. Για να γίνει δικό σας το μοναδικό αυτό δώρο , δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον ιστότοπο http://makeitpossible.gr/huaweiturnsummeron/ και να συμπληρώσετε τις αντίστοιχες φόρμες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 5.2 ιντσών IPS LCD, ανάλυσης 1920×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: HiSilicon Kirin 658 Octa-core με 4xCortex-A53 στα 2.1GHz & 4xCortex-A53 στα 1.7GHz, GPU Mali-T830 MP2 • Μνήμη: 3GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 32GB (επεκτάσιμος με microSD έως 128GB • Κάμερα: κύρια 12MP, f/2.2, OIS, autofocus με dual-LED (dual tone) flash και selfie-cam 8MP, f/2.0. • Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1 • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO, fingerprint sensor, NFC, FM-Radio, Dual SIM • Δίκτυο: 4G • Μπαταρία: 3.000mAh • Λειτουργικό: Android 7.0 • Διαστάσεις: 146,5x72x7,2 χιλ. • Βάρος: 146 γρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα