Huawei AppGallery: Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη πρόταση που ανέτρεψε το κατεστημένο!

Μπορεί ένα Android smartphone να είναι εύχρηστο και αποτελεσματικό, δίχως Google Play; «Αναμφίβολα» βροντοφωνάζει το AppGallery της Huawei και συντροφιά με την ολοκληρωμένη πλατφόρμα «Huawei Mobile Services» καταργεί την ηγεμονία της Google στο Android…

Δεν είναι τυχαίο πως η Google

ήταν από τις πρώτες εταιρείες που επιχείρησαν να αποτρέψουν το embargo των ΗΠΑ στη Huawei. Ο κινεζικός κολοσσός εξωθήθηκε στο να αναπτύξει τα ανταγωνιστικά Huawei Mobile Services (HMS) και να εμπλουτίσει σε χρόνο ρεκόρ το κατάστημα εφαρμογών AppGallery, τις ισχυρές αντιπροτάσεις του απέναντι στα Google Mobile Services και Play Store, αντίστοιχα.

AppGallery: Ήρθε για να μείνει

Με αιχμή του δόρατος τα Huawei P40 Series smartphones, τα πολυβραβευμένα κινητά που κέρδισαν τον σεβασμό δημοσιογράφων και καταναλωτών, η Huawei αποδεικνύεται πολύ σκληρότερος αντίπαλος από ό,τι αρχικά υπολόγιζαν οι ανταγωνιστές της. Η άμεση αντίδρασή της στο embargo ήταν η επένδυση του… μυθικού ποσού του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην ανάπτυξη του καταστήματος εφαρμογών της, το οποίο δεν αρκέστηκε στην προσθήκη «ηχηρών» ονομάτων, παγκοσμίως δημοφιλών εφαρμογών, αλλά δούλεψε αρκετά και σε τοπικό επίπεδο.

Μέσα σε λίγο καιρό, το Huawei AppGallery δεν μπήκε απλά στον «χάρτη», αλλά έγινε η 3η μεγαλύτερη πλατφόρμα εφαρμογών στον πλανήτη, μετρώντας ήδη πάνω από 460 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 170 χώρες παγκοσμίως. Το πρώτο εξάμηνο του 2020, τα downloads που πραγματοποιήθηκαν μέσω AppGallery άγγιξαν συνολικά τα 184 δισεκατομμύρια! Παράλληλα, το ταχύτατα αναπτυσσόμενο ανοιχτό κατάστημα εφαρμογών του κινεζικού κολοσσού διασφαλίζει την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών. «Xτίζουμε το Huawei AppGallery, για να προσφέρουμε την πρώτη πραγματική εναλλακτική λύση που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Μια ανοιχτή πύλη για πρόσβαση στον κόσμο των εφαρμογών και των υπηρεσιών που προσφέρει ελευθερία, επιλογή και ευελιξία», ήταν το μήνυμα της Huawei προς τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Λύσεις που καλύπτουν κάθε χρήστη

Ακόμα και οι πλέον απαιτητικοί χρήστες, αυτοί που δεν περιορίζονται στη χρήση 5-10 δημοφιλών εφαρμογών, μπορούν να δηλώσουν ικανοποιημένοι από την ποικιλία του AppGallery. 18 διαφορετικές κατηγορίες, όπως πλοήγηση, μετακίνηση, ειδήσεις, κοινωνικά δίκτυα κ.ά. είναι υπερπλήρεις προτάσεων, προκειμένου να εφοδιάσουν το αγαπημένο σας Huawei smartphone με αξιόλογα apps. Ενδεικτικά, προ ολίγων εβδομάδων στην πλατφόρμα προστέθηκαν η Νο1 παγκοσμίως εφαρμογή για συγκοινωνίες Moovit, (εντοπίζει το ιδανικό συνδυασμό δρομολογίων για οποιαδήποτε μετακίνηση με ΜΜΜ σε 3.200 πόλεις σε 106 χώρες), αλλά και οι κορυφαίες εφαρμογές πλοήγησης HERE WeGo και TomTom Go Navigation, με 3D χάρτες, παρακολούθηση της κίνησης στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο κ.ά.

Στο κατάστημα έχουν ενσωματωθεί και μοναδικές εφαρμογές για παρακολούθηση υγείας, ύπνου και προπονήσεων, οι οποίες συνεργάζονται άψογα με τα wearables της εταιρείας, όπως το Huawei Health, το Sleep Cycle, το Home Workouts, το StepsApp, αλλά και το Period Tracker, το οποίο βοηθά τις γυναίκες να παρακολουθούν την έμμηνο ρύση τους και τις ημέρες ωορρηξίας.

Ενα πληρέστατο οικοσύστημα

Το οικοσύστημα Huawei Mobile Services (HMS) είναι κάτι πολύ ευρύτερο από τις πολυάριθμες μεμονωμένες εφαρμογές του AppGallery. Στόχος της νέας αυτής ολοκληρωμένης πλατφόρμας υπηρεσιών είναι να ανοίξει ενεργούς δίαυλους συνεργασίας και ψηφιακού μετασχηματισμού με τους ηγέτες κάθε κλάδου, από τράπεζες και κυβερνήσεις μέχρι εκπαιδευτικούς οργανισμούς και πολιτιστικούς φορείς.

Εφαρμογές όπως το Huawei Wallet (για ανέπαφες πληρωμές σε POS μέσω κινητού τηλεφώνου), το Huawei City Service (για υπηρεσίες προς τον πολίτη με χρήση Huawei ID) ή το Link Now (μια πλατφόρμα για online εκπαίδευση, συνεργατικότητα και distant learning) είναι μερικά μόνο παραδείγματα των λύσεων που η Huawei επιθυμεί να προσφέρει στη συνεχώς διευρυνόμενη κοινότητα των καταναλωτών που την εμπιστεύονται. 1,8 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι developers από όλο τον κόσμο εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση και 96.000 εφαρμογές ενσωματωμένες στο HMS Core μάς υπενθυμίζουν πως το εν λόγω οικοσύστημα είναι αυτή τη στιγμή το τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα παγκοσμίως.

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις εφαρμογές

Κι αν για άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η Ελλάδα αποτελεί μια μικρή αγορά και ενίοτε αμελητέα ποσότητα, η Huawei κάθε άλλο παρά συμμερίστηκε αυτή την άποψη. Οι μηχανικοί λογισμικού της συνεργάστηκαν με τους ομόλογούς τους σε αρκετές ελληνικές εταιρείες, από τράπεζες μέχρι αλυσίδες λιανικής και από επιχειρήσεις εστίασης μέχρι παρόχους κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να εντάξουν τις ανανεωμένες εκδόσεις των εφαρμογών τους, βασισμένες σε Huawei Mobile Services, στην οικογένεια του AppGallery. Αγαπημένα apps μεταξύ των οποίων τα efood, e-Fresh, Taxiplon, parkaround και Domino’s Pizza, όχι απλά έθεσαν τις υπηρεσίες τους στη διάθεση των πολυάριθμων φανατικών φίλων των συσκευών της Huawei, αλλά συμμετείχαν και σε ελκυστικότατα προγράμματα προσφορών, όπως αυτό του Huawei Month!

Όπως σας είχαμε αναλύσει και μετά τη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, η Huawei καλωσόρισε αρκετές νέες εφαρμογές στο AppGallery, ενώ ανακοίνωσε και εφαρμογές που θα ενταχθούν στο άμεσο μέλλον. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν οι εφαρμογές ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Χρυσή Ευκαιρία, Nova Go, ERTFlix και Viva.gr, καθώς και τα mobile apps των τραπεζών Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς. Η ένταξη των τραπεζικών εφαρμογών στο AppGallery είναι σημαντική και για έναν επιπλέον λόγο: διαλύεται και η τελευταία υποψία ανησυχίας γύρω από την ασφάλεια του συστήματος, καθώς η συμμετοχή των τραπεζών επιβεβαιώνει ότι το AppGallery έχει περάσει επιτυχώς τα πιο απαιτητικά τεστ ασφαλείας.

Petal Search: Για… ανήσυχα πνεύματα

Παρά την εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης του ηλεκτρονικού καταστήματος εφαρμογών της, του AppGallery και παρά τις αρκετές εύστροφες «ευρεσιτεχνίες» που έγιναν… viral στο διαδίκτυο για εγκατάσταση εφαρμογών που βρίσκονται κανονικά μόνο στο Play Store, η Huawei δεν εφησύχασε, καθώς ήθελε να καλύψει μέχρι και το τελευταίο κενό που θα μπορούσαν να επισημάνουν οι χρήστες των συσκευών της. Κάπως έτσι γεννήθηκε το «Huawei AppSearch», το οποίο πλέον φέρει το σαφώς πιο… ρομαντικό όνομα «Petal Search». Οι λάτρεις της κινέζικης γλώσσας, άλλωστε, γνωρίζουν πως «Hua» σημαίνει (μεταξύ άλλων) λουλούδι, οπότε ο συνειρμός είναι άμεσος. Ένα πανίσχυρο widget με τη μορφή μπάρας αναζήτησης στην κεντρική οθόνη του smartphone ανοίγει ένα «παράθυρο» σε απειράριθμες εφαρμογές και πλήθος εναλλακτικών app stores στο κινητό σας. Το Petal Search έρχεται με την υπογραφή της Huawei, γεγονός που μας αφαιρεί το άγχος της εγκατάστασης ενός άγνωστου APK εκτός του επίσημου AppGallery της εταιρείας. Αποτελεί την απόλυτη εναλλακτική λύση σε όσους δεν αρκούνται στο πλουσιότατο ομολογουμένως περιεχόμενο του καταστήματος εφαρμογών της Huawei και θέλουν οπωσδήποτε να εγκαταστήσουν εκείνο το συγκεκριμένο app ή game που τους έχει καρφωθεί στο μυαλό! Μια απλή αναζήτηση και το APK από αρκετές προτεινόμενες πηγές είναι έτοιμο για download και εγκατάσταση στη συσκευή σας. Τόσο απλά!

H μηχανή αναζήτησης Petal Search έρχεται προεγκατεστημένη στα τελευταία Huawei smartphones της σειράς P40 (P40 Lite, P40 και P40 Pro), ενώ σε όλα τα υπόλοιπα Huawei smartphones μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα και γρήγορα μέσω του AppGallery. Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως το Petal Search έχει πιστοποιηθεί από το European Privacy Seal για συμμόρφωση με το GDPR και τηρεί αυστηρά πρότυπα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των πνευματικών δικαιωμάτων.

Μεγάλες προσφορές και για το App Gallery κατά τη διάρκεια του Huawei Month

Έως και τις 31/10, στο πλαίσιο του Huawei Month, τα νέα top ελληνικά applications που μόλις εντάχθηκαν στην πλατφόρμα (Eurobank Mobile App, €πιστροφή App και xe.gr app) καθώς και οι εφαρμογές efood, Taxiplon, Parkaround, Domino’s και e-fresh προσφέρουν εξαιρετικά προνόμια στους χρήστες, με το συνολικό όφελος να φτάνει το ποσό των 780€* σε επιστροφή χρημάτων, δωρεάν πάρκινγκ, έκπτωση για online παραγγελίες, δωρεάν καφέ, Premium 6μηνη συνδρομή κ.λπ.

Τα προνόμια συνολικής αξίας έως και 780€ που μπορούν να διεκδικήσουν οι χρήστες του Huawei AppGallery* είναι τα παρακάτω:

Κατεβάστε τις εφαρμογές Eurobank Mobile App και €πιστροφή App και κερδίστε από 50€ έως 500€ ευρώ €πιστροφή.Απολαύστε δωρεάν καφέ για 15 ημέρες μέσω της εφαρμογής efood.Κάντε τις μετακινήσεις σας με ταξί με κέρδος συνολικά 30€ (3€ ανά κούρσα) μέσω της εφαρμογής Taxiplon Passenger.Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή xe.gr με όλα τα προνόμια των premium συνδρομητών της, για 6 μήνες.Απολαύστε 12 δωρεάν πίτσες μέσω της εφαρμογής της Domino’s Pizza.Παραγγείλτε είδη supermarket με έκπτωση σε 3 παραγγελίες μέσω της εφαρμογής e-Fresh. Παρκάρετε με έκπτωση έως και 20 φορές μέσω της εφαρμογής ParkAround.

* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πακέτο των προνομίων μέσω του Huawei Application Gallery επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Huawei.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://consumer.huawei.com/gr/mobileservices/appgallery/

The post Huawei AppGallery: Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη πρόταση που ανέτρεψε το κατεστημένο! appeared first on allaboutandroid.gr.

Keywords
huawei, huawei, play store, εν λόγω, eurobank alpha, alpha bank, εθνικη τραπεζα, android, google, play, mobile, ηπα, hms, store, series, smartphones, downloads, λύση, ειδήσεις, συγκοινωνιες, μμμ, tomtom, navigation, health, sleep, home, tracker, τραπεζες, city, online, ελλαδα, pizza, προσφορες, οπαπ, δεη, nova, viva, eurobank, alpha, συμμετοχή, τεστ, σημαίνει, widget, συγκεκριμένο, game, download, pro, european, νέα, top, ταξι, https, κινηση στους δρομους, greek tracker, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.google.gr, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, τραπεζα πειραιως, θηκη κινητου, play store, χωρες, αιχμη, δωρεαν, εθνικη, ηπα, κινητα, κινητα τηλεφωνα, πειραιως, πλαισιο, πυλη, τα νεα, τεστ, χαρτες, χρυση ευκαιρια, alpha, download, eurobank, game, hms, αγορα, αγχος, αξιζει, απλα, γεγονος, διαδικτυο, δικτυα, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, εκπαιδευση, ελευθερια, εν λόγω, ενιοτε, ερχεται, ετοιμο, εφαρμογες, ζωης, ηγεμονια, ιδια, υπηρεσιες, εκδοσεις, κινητο, λύση, λογο, μηνες, μορφη, οθονη, οικογενεια, ονομα, οπωσδηποτε, οφελος, υπογραφη, προγραμματα, ρεκορ, συγκεκριμένο, συμμετοχή, φτανει, χρυση, ασφαλεια, health, mobile, downloads, city, εφαρμογη, ειδη, ελληνικα, fresh, tracker, ηγετες, home, https, ιδανικο, pizza, κολοσσος, λουλουδι, navigation, πακετο, πηγες, play, πληροφοριες, series, σημαίνει, sleep, smartphones, online, tomtom, τραπεζα, top, υγειας, viva, viva.gr, widget, european, store
Τυχαία Θέματα