Ζητούσαν από τις μάνες να διαλέξουν ποιο παιδί τους θα εκτελεστεί

Το πιο σκληρό πρόσωπο του εμφύλιου σπαραγμού γνώρισαν οι τραγικές μητέρες του χωριού Αταμάν. Μάταια παρακαλούσαν τις δυνάμεις του Ασάντ να σκοτώσουν εκείνες αντί για τα αθώα παιδάκια…

Η παραστρατιωτική δύναμη του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασάντ, Σαμπίχα, φέρεται να έχει διαπράξει πολλές θηριωδίες στο χωριό Αταμάν στο νότο της Συρίας, λίγο έξω από την πόλη Ντερεά.

Εκτέλεσαν παιδιά μπροστά στις μητέρες τους αφού τις υπέβαλαν στο πιο φριχτό βασανιστήριο του κόσμου. Οι εισβολείς στο χωριό μπήκαν στα σπίτια, έβαλαν τα παιδιά απέναντι από τις μητέρες τους και τις υποχρέωσαν να επιλέξουν

ποιο θα είναι εκείνο που θα θυσιαστεί για τη σωτηρία της οικογένειας! Εάν δεν έδειχναν στους στρατιωτικούς ποιο παιδί τους επιλέγουν για την εκτέλεση, εκείνοι θα πυροβολούσαν και θα σκότωναν όλη την οικογένεια…

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου, ο οποίος κατάφερε να το σκάσει και να περάσει τα σύνορα με την Ιορδανία, οι στρατιωτικοί περικύκλωσαν το χωριό και ο κόσμος έτρεξε τρομοκρατημένος να κρυφτεί στα υπόγεια. Τότε οι επικεφαλής των δυνάμεων άρχισαν να φωνάζουν από τις ντουντούκες ότι θα εκτελούσαν παιδιά εάν οι ντόπιοι αντάρτες δεν έβγαιναν από τις κρυψώνες τους.

Ο 21χρονος φοιτητής νομικής, Σαντί αλ Χαρί, κατέθεσε στους Times ότι κρυβόταν με την θεία του και τα δύο της παιδιά, τον 16χρονο Ομάρ και την 5χρονη Σαντί. Ένας στρατιώτης άρπαξε τα δύο αγόρια και ρώτησε την μητέρα ποιο από τα δύο θα επέλεγε για εκτέλεση. Όταν εκείνη μέσα από λυγμούς τους είπε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει μια τέτοια απόφαση, πυροβόλησαν τον έφηβο γιο της και τον σκότωσαν μπροστά στα μάτια της. Της είπαν ότι ήταν πολύ τυχερή που βιάζονταν και δεν θα εκτελούσαν όλη την οικογένεια.

«Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι. Η μητέρα του λιποθύμησε στη μέση του δρόμου», είπε ο Σαντί…

Περισσότεροι από 19.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των 16 μηνών της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τους συνολικά 19.106 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό, οι περισσότεροι είναι απλοί πολίτες (13.296) ενώ ο αριθμός των σύρων προσφύγων που έχουν ζητήσει καταφύγιο στις γειτονικές χώρες έχει ανέλθει σε τουλάχιστον 125.000.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ βρίσκεται ακόμη στην Δαμασκό και διατηρεί την αφοσίωση των ενόπλων δυνάμεων στο πρόσωπό του, καθώς οι δυνάμεις των εξεγερμένων προωθούνται, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. Υπήρξαν ωστόσο αμφιβολίες για το πού βρίσκεται ο Άσαντ αφότου μια βόμβα στις 18 Ιουλίου σκότωσε τέσσερα μέλη της ανώτατης διοίκησής του στη Δαμασκό. Ο Άσαντ δεν έχει μιλήσει δημόσια από τότε και η κρατική τηλεόραση έχει δείξει μόνο πλάνα του από την ορκωμοσία ενός νέου υπουργού Άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα