Ζήστε την περιπέτεια…στην άλλη άκρη της Γης

Για τους περισσότερους αποτελούν ακραίες επιλογές. Είναι ωστόσο σίγουρο ότι δεν θα κάνετε απλά διακοπές αλλά θα ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες που θα σας μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη σας μέχρι τα βαθιά γεράματα. Χρειάζεται απλά κότσια, φαντασία, καλή οργάνωση...και βέβαια χρήματα.

1. Παρακολουθήστε φάλαινες στη Νέα Ζηλανδία

Μπείτε σε ένα καταμαράν στην Kaikoura στην ανατολική ακτή της Νέας Ζηλανδίας και θα ζήσετε μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε

ποτέ.

Μπαίνοντας στο σκάφος και καθώς σιγά σιγά θα απομακρύνεστε από την ακτή σύντομα θα σας κινήσουν την προσοχή τα ψηλά βουνά που δεσπόζουν στην περιοχή γύρω από τη θάλασσα. Στην πλώρη, ο ωκεανός απλώνεται στον ορίζοντα. Πάνω από το κεφάλι σας θαλασσινά πουλιά θα κάνουν τις «περιπολίες» τους ψάχνοντας για τροφή.

Ξαφνικά θα ακούσετε θόρυβο και θα δείτε στο βάθος τη θάλασσα σαν να βράζει.Είναι η αρχή μιας συναρπαστικής εμπειρίας. Ένας τεράστιος πίδακας θα εκτοξευθεί μέσα από το νερό. Αμέσως μετα το τεράστιο σώμα μιας φάλαινας θα αναδυθεί και το τελευταίο πράγμα που θα δείτε πριν εξαφανιστεί και πάλι κάτω από το νερό θα είναι η μεγάλη ουρά της σε σχήμα Υ που θα χαστουκίζει με δύναμη την επιφάνεια καθώς καταδύεται.Το μόνο πράγμα που θα σας τραβήξει την προσοχή είναι η επόμενη φάλαινα που θα ξεπροβάλλει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

*Το Whale Watch Kaikoura έχει ποσοστό επιτυχίας 95% στις εξορμήσεις του. Να είστε προετοιμασμένοι ότι χρειάζεται υπομονή για να πετύχετε τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για μια τέτοια εξόρμηση. Τα λεωφορεία για την περιοχλη περνούν από το Christchurch κάθε τρεις ώρες.

2. Οδηγήστε στις επικίνδυνες στροφές της Νορβηγίας

Δεν χρειάζεται να φτάσετε μέχρι τις πιο μακρινές ηπείρους για να οδηγήσετε σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς δρόμους του κόσμου. Το Trollstigen της Νορβηγίας είναι μια τολμηρή διαδρομή 8 χιλιομέτρων στην άσφαλτο με τρομερά επικίνδυνες κλίσεις και 11 στροφές φουρκέτα. Δεν λέγεται τυχαία Δρόμος του Troll. Υπάρχει στην περιοχή μια μυθική ομορφιά που απλώνεται στο δρόμο,το βουνό και την κοιλάδα του Trollstigen. Η διαδρομή είναι πραγματικά μαγευτική και ο δρόμος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η πύλη της εισόδου στο Άσγκαρντ, το θρυλικό βασίλειο των Νορβηγών θεών.

Είναι ανοιχτός για τα οχήματα μόνο από το Μάιο ή τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, ανάλογα με τις χιονοπτώσεις στα βουνά και ίσως, την ιδιοτροπία των θεών.

*Το Trollstigen βρίσκεται περίπου σε απόσταση έξι ωρών από την πρωτεύουσα Όσλο, και τεσσάρων ωρών από το Τρόντχαϊμ. Για περισσότερες ιδέες για το τι να κάνετε στην περιοχή, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα visitnorway.com. Υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο.

3. Κάντε σαφάρι στη σαβάνα της Κένυας

Για να ζήσετε πραγματικά την αφρικανική έρημο, είναι η κατάλληλη εμπειρία. Θα κοιμηθείτε σε σκηνές σαφάρι ακούγοντας τον ήχο από τους μπαμπουίνους που δεν στέκονται στιγμή ήσυχοι ή τον μακρινό βρυχηθμό ενός λιονταριού. Το πρωϊνό σας θα ξεκινά με έναν καφέ σε μια αναπαυτική πτυσσόμενη πολυθρόνα βλέποντας απέναντι σας σε μικρή απόσταση ένα κοπάδι ράθυμους ελέφαντες ή πανέμορφες γαζέλες. Στην Κένυα προσφέρει σαφάρι για όλα πορτοφόλια κι ακόμη και στην πιο φθηνή εκδοχή της υπάρχουν πολλές ανέσεις όπως ζεστό ντους και ζεστά γεύματα. Μία από τις καλύτερες επιλογές είναι η Arumba-Mara Camp, όπου διαθέτει απλές αλλά κομψές σκηνές σαφάρι σε ένα σκιερό κομμάτι γης στο Masai Mara National Reserve.

*Εκτός από τις ευρύχωρες σκηνές σαφάρι το Arumba-Mara Camp έχει χώρο για επισκέπτες που φέρνουν τις δικές τους σκηνές. Από το Ναϊρόμπι βρίσκεται σε απόσταση πέντε ωρών δυτικά.

Στην κατασκήνωση υπάρχουν και καλές υπηρεσίες ταξί, τα οποία είναι πιο οικονομική λύση από την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου 4x4. Η Kenya Airways πετάει επίσης από Ναϊρόμπι προς την περιοχή.

4. Κάντε καγιάκ στο Βιετνάμ

Με χιλιάδες απόκρημνες κορυφές από ασβεστόλιθο και τα νησιά να βρέχονται από καταγάλανα νερά, το Halong Bay είναι ένα από τα επιβλητικά τοπία της Ασίας. Ο ιδανικός τρόπος για να ζήσετε αυτή την εμπειρία είναι σε ένα από τα πολλά ξύλινα παραπήγματα που βρίσκονται ανάμεσα στα πολλά νησιά, αλλά ακόμη καλύτερα ταξιδεύοντας με καγιάκ ανάμεσα στα στενά περάσματα.

Το χαρακτηριστικό των περισσότερων τοπίων στο Halong Bay είναι οι σπηλιές και οι πανύψηλοι όγκοι των εκπληκτικών αυτών βραχωδών νησιών.

Στις πολυήμερες εκδρομές καγιάκ μπορείτε επίσης να απολαύσετε βιετναμέζικο φαγητό, να κοιμηθείτε με τον ήχο των κυμάτων και μετά να δείτε το μαγευτικό ξημέρωμα. Μη φύγετε χωρίς να αγκυροβολήσετε το καγιάκ σας έστω μια φορά στο νησί Titop με σχήμα πυραμίδας και υπέροχη θέα στο τοπίο της Halong Bay, ιδιαίτερα κατά το ηλιοβασίλεμα.

*Το Handspan Travel Ινδοκίνα σας προσφέρει εξερεύνηση στο Halong και περιπέτεια με το καγιάκ συμπεριλαμβανομένων της διαμονής, του φαγητού σε ένα από τα παραδοσιακά καταλύμματα καθώς και μία επίσκεψη σε ένα πλωτό χωριό. Εκδρομές περιλαμβάνουν μεταφορά από και προς το Ανόι με την Vietnam Airlines.

5. Αναρρίχηση στο Snowdon της Ουαλίας

Το ψηλότερο βουνό της Ουαλίας είναι η αμέσως επόμενη καλύτερη εμπειρία από μια αναρρίχηση στο Έβερεστ. Λοιπόν, το είδος του. Η βάση της αποστολής είναι το Pen-y-Gwryd Hotel, που βρίσκεται στο πέρασμα μεταξύ του Snowdon και του Glyderau.

Θα απολαύσετε μια αναρρίχηση ανάμεσα από τα κοπάδια με πρόβατα που βόσκουν διάσπαρτα στην περιοχή και χαζεύοντας το μοναδικό τοπίο των περίεργων σχηματισμών από σχιστόλιθο.

*Το Pen-y-Gwyrd Hotel βρίσκεται κοντά στην πόλη της Beddgelert. Το κέντρο Plas y Brenin από όπου ξεκινά η αναρρίχηση βρίσκεται στο κοντινό χωριό Capel Curig. Η κλασική βόλτα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει διαμονή, μαθησιακές δεξιότητες περιήγησης και βέβαια μαθήματα κατανόησης των εναλλασσόμενων καιρικών συνθηκών στο βουνό. Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε είναι μέσω της πόλης του Μπανγκόρ. Η Virgin Trains προσφέρει δρομολόγια από το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και το Τσέστερ. Από εδώ, τοπικά λεωφορεία εξυπηρετούν τις περιοχές Betws-y-Coed, Beddgelert, Capel Curig και Llanberis.

6. Πορεία στο West Highland Way της Σκωτίας

Μια από τις πιο διάσημες περιοχές της Σκωτίας είναι η διαδρομή των 160 χιλιομέτρων στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο του Highland. Ένα μείγμα από κορυφές που ξεπερνούν τα 915 μέτρα και άγονες πλαγιές.Ένα από τα κυριότερα σημεία κατά μήκος της διαδρομής είναι η θέα από το Conic Hill, με τα διάφανα νερά του Loch Lomond να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.Ένα ολόκληρο τμήμα της διαδρομής περνά μέσα από τη μαγευτική κοιλάδα του Glencoe, ανάμεσα στο άγριο και απόκρημνο βουνό.

*Το West Highland Way απέχει 150 χιλιόμετρα από το Milngavie στα περίχωρα της Γλασκώβης, και η διαδρομή διαρκεί επτά έως εννέα ημέρες για να ολοκληρωθεί. Πολλές εταιρείες προσφέρουν καθοδήγηση και αυτο-οργανωμένες περιηγήσεις κατά μήκος της διαδρομής. Στα πακέτα της Sherpa Expeditions »περιλαμβάνονται μεταφορές, τα ταξιδιωτικά σακίδια σας, διαμονή και διατροφή. Το μονοπάτι είναι καλύτερο να το περπατήσετε με πορεία προς το βορρά με τον άνεμο στην πλάτη σας. Η Γλασκώβη εξυπηρετείται από τα τρένα από όλη τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου και του Εδιμβούργου. Από το Glasgow Central, η διαδρομή με το προαστιακό τρένο για το Milngavie διαρκεί 25 λεπτά.

7. Κατάδυση για καρχαρίες στη Νότια Αφρική

Μπορεί η επόμενη περιπέτεια να μην χρειάζεται παρά βασική εμπειρία κατάδυσης αλλά αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε είναι 100% ατσάλινα νεύρα. Δεν υπάρχει τίποτα που να ανεβάζει τόσο την αδρεναλίνη όσο η εμπερία μιας συνάντησης με λευκούς καρχαρίες μέσα βέβαια από ένα ειδικά διαμορφωμένο κλουβί καταδύσεων. Δεν χρειάζεται να απομαρκυνθείτε και πολύ από την παράκτια ζώνη. Η μόνη ικανότητα που απαιτείται στη συνέχεια είναι να αιωρείστε ακριβώς κάτω από το νερό φορώντας έναν αναπνευστήρα.

Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες έχουν μια κακή φήμη, κυρίως χάρη στις χολιγουντιανές ταινίες. Ωστόσο είναι πράγματι αδύνατον να δεις μπροστά σου αυτά τα πλάσματα χωρίς να νιώσεις τον τρόμο να σε παραλύει. Οι καρχαρίες βρίσκονται σε πολλές θάλασσες και τους ωκεανούς, αλλά τα νερά ανοικτά της Νοτίου Αφρικής και, ειδικότερα, το ψαροχώρι της Gansbaai, είναι η περιοχή με μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των λευκών καρχαριών στον κόσμο. Εδώ, μια λωρίδα ωκεανού έχει ονομαστεί Shark Alley. Χρειάζονται μόλις 20 λεπτά από το λιμάνι προς την περιοχή όπου η θάλασσα είναι γεμάτη λευκούς καρχαρίες.

*Η Marine Dynamics Shark Tours προσφέρει καταδύσεις σε κλουβί στο Gansbaai, σε απόσταση δύο ωρών από το Κέιπ Τάουν.

8. Κάντε τον κύκλο της Κούβας με ποδήλατο

Γυρίζοντας την Κούβα πάνω σε δύο ρόδες μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε το μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής. Θα ευχαριστηθείτε χαζεύοντας τους αγρότες στα χωράφια και τους ντόπιους που θα σας προσφέρουν κρύα ποτά. Η διαδρομη από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη καλύπτει μια απόσταση κάτι περισσότερο από 1.200 χιλιόμετρα, αλλά υπάρχουν εύκολα κομμάτια για να την απολαύσετε. Μπορείτε να επιλέξετε τη διαδρομή κατά μήκος της παραλίας της Αβάνας, ή κατά μήκος της ακτής όπου θα αποζημιωθείτε ανακαλύπτοντας πίσω από κάθε στροφή και μια άλλη μαγευτική παραλία. Θα μπορούσατε να φτάσετε μέχρι την κορυφή του νησιού της La Gran Piedra. Ταξιδεύοντας με το ποδήλατο σίγουρα θα γνωρίσετε μια διαφορετική Κούβα από ότι θα βλέπατε κάνοντας την διαδρομή με το λεωφορείο.

*Το δρομολόγιο διάρκειας 15 ημερών αρχίζει και τελειώνει στην Αβάνα.

9. Περπατήστε στο Σινικό Τείχος

Εδώ, η ιστορία βρίσκεται κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια σας. Οι Κινέζοι έχτισαν αυτό το απίστευτο οικοδόμημα περισσότερο από δύο χιλιετίες πριν.

Μπορέι το Το Σινικό Τείχος της Κίνας να είναι σε κάποια σημεία σε κακή κατάσταση σε κάποια σημεία λόγω της φθοράς του χρόνου αλλά το να περπατήσεις πάνω στα βήματα της ιστορίας είτε κάνοντας την διαδρομή των 5.000 χιλιομέτρων είτε αυτή με τα 20.000 χιλιόμετρα, παραμένει μια απίστευτα μεγάλη πρόκληση.

Ευτυχώς, πολλές εταιρείες προσφέρουν οργανωμένες βόλτες πάνω από σωζόμενα τμήματα όπως το μαγευτικό τμήμα μεταξύ Jinshanling και Simatai.

Exodus προσφέρει μια 10ήμερη περιοδεία περπατώντας στο Σινικό Τείχος, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης στο Jinshanling και στο Simatai.Η ξενάγηση αρχίζει και τελειώνει στο Πεκίνο.

10. Κάνοντας σαφάρι για τίγρεις στην Ινδία

Σχεδόν δίπλα σας μια άγρια τίγρης περπατά με τους μύες τεταμένους κάτω από τη γούνα της.Πριν το φλας της φωτογραφικής μηχανής σας προλάβει να αναβοσβήσει η τίγρης έχει ήδη κάνει την επίθεσή της σε ένα αγριογούρουνο που μόλις και μετά βίας προλαβαίνει να απομακρυνθεί πριν η τίγρης το κατασπαράξει. Αυτή είναι μια καθημερινή σκηνή στο Pench National Park, που μοιάζει με όσα περιγράφει ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ στο Βιβλίο της Ζούγκλας. Στο ινδικό κρατίδιο Madhya Pradesh, το πλούσι σε άγρια ​​ζώα καταφύγιο είναι το σπίτι για περίπου 25 τίγρεις της Βεγγάλης, gaur (ινδικοί βίσωνες), λεοπαρδάλεις και περίπου 300 είδη πουλιών. Την ημέρα, οι επισκέπτες περιπολούν τα δάση σε 4Χ4 βλέποντας από απόσταση αναπνοής αυτά τα μοναδικά πλάσματα, ξεκινώντας από την αυγή.

*Οι τιμές στο Baghvan περιλαμβάνουν το σαφάρι, το 4x4 και τα γεύματα.

The post Ζήστε την περιπέτεια…στην άλλη άκρη της Γης appeared first on KoolNews.

Keywords
μνήμη, νέα, whale, watch, λεωφορεια, reserve, ταξι, λύση, bay, travel, vietnam, hotel, virgin, west, hill, central, Καταδύσεις, exodus, μύες, κινηση στους δρομους, Μέγα Σινικό Τείχος, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αγριογουρουνο, μνήμη, ποδηλατο, αδρεναλινη, αυγη, διατροφη, θαλασσα, καθημερινη, λονδινο, νησι, νησια, ομορφια, πυλη, σινικο τειχος, ταινιες, ωκεανος, αβανα, αγριο, αεροδρομιο, απιστευτο, απιστευτα, απλα, βιβλιο, βουνα, βρισκεται, φαγητο, γλασκωβη, δυναμη, δυνατοτητα, δειτε, δρομολογια, δρομος, εβερεστ, ευκολα, υπαρχει, εξι, ενοικιαση, επτα, ζησετε, ζωνη, ιδεες, ειδος, υπηρεσιες, υπομονη, θεα, ηχο, καγιακ, κειπ ταουν, κενυα, κουβα, λεωφορειο, λύση, μηκος, μπορειτε, νευρα, νερο, ξημερωμα, οσλο, οπωσδηποτε, οχηματα, πεκινο, πλωρη, προβατα, ποτα, ροδες, σαφαρι, σιγουρα, σιγουρο, συνεχεια, συντομα, σκηνες, σωμα, σπιτι, τιγρης, τμημα, το βουνο, τοπια, τρενο, τρενα, φαλαινα, φαντασια, φουρκετα, φημη, φορα, ωρες, bay, βηματα, central, ειδη, εκδρομες, εννεα, exodus, hill, hotel, ιδιαιτερα, ηλιοβασιλεμα, watch, κλουβι, κοιλαδα, κομματι, μια φορα, μοιαζει, μπροστα, μύες, travel, ουρα, ποδια, reserve, σκηνη, θαλασσες, θαλασσινα, υπεροχη, vietnam, virgin, βουνο, west, whale
Τυχαία Θέματα