Νίκος Βερλέκης: «Δεν είναι ντροπή να λες "δεν έχω λεφτά"»

Η πολιτική θα ενδιέφερε τον Νίκο Βερλέκη;

«Δεν υπάρχει χώρος που να με εκφράζει απόλυτα. Εγώ τουλάχιστον είμαι ευαίσθητος. Οι άλλοι δεν μοιάζει να νοιάζονται ή εγώ δεν το αντιλαμβάνομαι» τόνισε στο Τηλέραμα.
-Με τι ποτό μεθάτε;
«Μεθάω με τη ζωή. Δεν πολυπίνω κρασί, αλλά ένα μπρούσκο το πίνω...»
- Πώς γίνετε να μεθάμε με τη ζωή; Υπάρχει συμβουλή;
«Κάποιοι κυνηγάνε την καριέρα. Εγώ πάντα κυνηγούσα τη ζωή. Όχι ότι δεν με ενδιέφερε η καριέρα, με ενδιέφερε πολύ, αλλά πολύ περισσότερο με ενδιαφέρει να έχω τον

χρόνο να μιλήσω με τις κόρες μου, με τους φίλους μου... Αυτό μου δίνει μεγαλύτερη χαρά από το να παίξω όλο τον Σαίξπηρ και όλο τον Σοφοκλή». «Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι, τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα» λέει στο «Πρώτο σκαλί» ο Καβάφης.
-Πόσο σας εκφράζουν τα λόγια του ποιητή;
«Αν το δω ως πορεία, από πού ξεκίνησα, πού γεννήθηκα -σε ένα απομονωμένο χωριό-, αυτά που έκανα, για μένα, δεν είναι λίγα. Αν έχω δυνατότητες περισσότερες, έχω, αλλά ευθύνομαι και εγώ ο ίδιος που δεν το προσπάθησα. Δεν έφτασα εκεί που μπορούσα να φτάσω ίσως... Αλλά είπαμε, πρώτα η ζωή. Δεν αισθάνομαι κανένα απωθημένο, δεν έχω κανένα παράπονο, ο κόσμος με αγαπάει και χαίρομαι πολύ γι' αυτό». Η Ελλάδα μπορεί και καλύτερα; «Μπορεί πολύ καλύτερα αν σταθεί στα πόδια της. Και κάποια στιγμή θα πάει πολύ καλύτερα, είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα θα επιστρέψει, και μάλιστα σύντομα». Το αντίδοτο στην κρίση ποιο είναι; «Η πάλη, ο άνθρωπος. Οι άνθρωποι στα δύσκολα ενώνονται και αυτό θα μας κάνει καλό. Τώρα δεν είναι ντροπή να λες "δεν έχω λεφτά"».

Keywords
Τυχαία Θέματα