Υπόδικος ο Μαριάνο Ραχόι για το σκάνδαλο με τις μίζες και το ξέπλυμα χρήματος

Νέα δημοσιεύματα ήρθαν στο φως, σύμφωνα με τα οποία ο Ισπανός Πρωθυπουργός εμπλέκεται στα «μαύρα ταμεία» του Λαϊκού Κόμματος, αυξάνοντας τις φωνές που επιθυμούν την παραίτησή του. Σύμφωνα με τα νέα sms πουβγήκαν στην επιφάνεια, αποκαλύπτεται μία... «ύποπτη» σχέση μεταξύ του Μαριάνο Ραχόι και του πρώην Ταμία του Λαϊκού Κόμματος, Μπάρθενας, σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος, μίζες και φορολογικές

απάτες. O Mπάρθενας διετέλεσε ταμίας του Λαϊκού Κόμματος από το 1990 έως το 2008.

Ο Μαριάνο Ραχόι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο, καθώς ταυτόχρονα βλέπει την καρέκλα του να τρίζει λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της ισπανικής εφημερίδας «El Mundo» ότι ο ίδιος στήριζε τον Μπάρθενας. Ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος, μάλιστα, κατηγορείται για μίζες και μετά την απομάκρυνσή του το 2008.

Η σοσιαλιστική ισπανική αντιπολίτευση απαιτεί την άμεση παραίτηση του Ισπανού Πρωθυπουργού, καλώντας για απόδοση της δικαιοσύνης και διαφάνεια. Μάλιστα, τονίζει πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα να υπάρχει αδιάφθορη πολιτική ηγεσία, ώστε να αποτελεί το «φωτεινό παράδειγμα» για τους ισπανούς πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που ήρθαν στο φως αυτές τις μέρες δείχνουν πως ο Μαριάνο Ραχόι χρηματιζόταν από το 1997 ως το 1999, όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Παιδείας. Παρόλα αυτά, το Λαϊκό Κόμμα απορρίπτει τις κατηγορίες περί «μιζών» από κατασκευαστικές εταιρείες που φέρεται ότι λάμβαναν επί σχεδόν δύο δεκαετίες ο Μαριάνο Ραχόι κι άλλοι ηγέτες του κόμματος. Ωστόσο, τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, καθώς τα γραπτά... μένουν κι έτσι τα sms προδίδουν την συνενοχή του Ραχόι στο οικονομικό σκάνδαλο με τον φυλακισμένο πρώην ταμία.

Χαρακτηριστικά ένα μήνυμά του προς τον Μπάρθενας λέει «Λουίς, το κατανοώ, δείξε δύναμη. Θα σου τηλεφωνήσω αύριο. Σε φιλώ», γεγονός που δυσκολεύει τη θέση του και δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης της ενοχής του. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μήνυμα εστάλη στον Μπάρθενας στις 18 Ιανουαρίου, την ημέρα που η ισπανική εφημερίδα είχε αποκαλύψει πως στελέχη του PP λάμβαναν μη δεδηλωμένους μισθούς που προέρχονταν από «δωρεές» ιδιωτικών εταιριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα