Υπό παραίτηση ο Μουζάλας: Γιατί ο Τσίπρας διστάζει -προς το παρόν-

Να λύγισε φαίνεται τελικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στις πιέσεις για που ξέσπασαν μετά την δήλωσή του, περί «Μακεδονίας», καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας, είναι προς παραίτηση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει ο αναπληρωτής υπουργός, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, ωστόσο οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός πως πολύ δύσκολα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα λάβει

βιαστικές αποφάσεις.

Αυτό βασίζεται κατά κύριο λόγο στο ότι αύριο θα έχουμε Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, στην οποία η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει ακέφαλη, και ούτε ο πρωθυπουργός θέλει να διακινδυνεύσει να στείλει έναν υπουργό ο οποίος δεν έχει την γνώση επί του θέματος που έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής ο Γιάννης Μουζάλας.

Την ίδια ώρα αυτό που θεωρείται σίγουρο είναι πως ακυρώνεται η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο. Νεώτερα επί το θέματος σίγουρα θα έχουμε με το μπρίφινγκ της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, στις 13:00.

Ωστόσο οι εξελίξεις παραμένουν ραγδαίες και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις με τον πρωθυπουργό.

Δεν κάνει βήμα πίσω ο Καμμένος: «Να παραιτηθεί»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι υποστηρίζει πως ο Γιάννης Μουζάλας έπεσε έξω και στις προβλέψεις του για το προσφυγικό, με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα σε αυτήν τη δύσκολη θέση, με τους δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες.

O κ. Καμμένος, μιλώντας στο Mega, είπε: «Ο κ. Μουζάλας οφείλει αυτή τη στιγμή να παραιτηθεί. Δεν υπάρχουν γκάφες στην πολιτική. Στην πολιτική και στη ζωή όποιος κάνει λάθος το πληρώνει. Δεν μπορεί η κυβέρνηση από τη στιγμή που φεύγει ο πρωθυπουργός για να πάει ισχυρός στην Ευρώπη και συζητάμε τη διαγραφή του χρέους, να έχουμε δηλώσεις οι οποίες είναι εθνικά επιζήμιες. Να σας θυμίσω ότι ο κ. Μουζάλας πριν από έναν μήνα είχε κάνει μία δήλωση για 150.000 πρόσφυγες, ενώ η κυβέρνηση έκανε λόγο για 50.000 και το μάζεψε. Μετά έκανε λόγο για ενσωμάτωση και πάει λέγοντας. Από εδώ και πέρα θα υπάρχει ένα βίντεο, στο οποίο υπουργός θα αναφέρει την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία"».

Διαβάστε ακόμα: Από αλλού το περίμεναν, από τις δηλώσεις Μουζάλα περί «Μακεδονίας» το βρήκαν στην κυβέρνηση

The post Υπό παραίτηση ο Μουζάλας: Γιατί ο Τσίπρας διστάζει -προς το παρόν- appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα