Liberation: Ο Τσίπρας σύντομα θα είναι στην θέση της αντιπολίτευσης

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα περάσει το καλοκαίρι;», διερωτάται ο γνωστός δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας Ζαν Κατρεμέρ, ο οποίος μεταφέρει πληροφορίες για πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο.

Όπως υπενθυμίζει η γαλλική εφημερίδα, το αριστερό κόμμα κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 με 35%, το οποίο είναι "εντυπωσιακό" αν το συγκρίνει κανείς με το 4,6%

στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009. Ωστόσο, ακόμα και αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στις εκλογές μετά την "προδοσία" προς τον ελληνικό λαό ο οποίος ψήφισε "όχι" στο δημοψήφισμα, δεν προμηνύεται να το καταφέρει ξανά στις επόμενες εκλογές.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή, πέρα από το να εφαρμόσει τις αποκρατικοποιήσεις και τις περικοπές στο ασφαλιστικό σύστημα όπως έχει συμφωνήσει με τους διεθνείς πιστωτές, τονίζει η Liberation.

Επιπλέον, όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Κατρεμέρ, οι Ελληνες διαπιστώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις υποσχέσεις του, δεν βιάζεται να μεταρρυθμίσει το κράτος. «Αυτό βέβαια δεν προκαλεί εντύπωση, γιατί ένα μεγάλο μέρος της πελατείας του αποτελείται από δημοσίους υπαλλήλους. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 20-25% στις δημοσκοπήσεις και έχει χάσει 10-15 μονάδες σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο», αναφέρει ο Γάλλος δημοσιογράφος.

The post Liberation: Ο Τσίπρας σύντομα θα είναι στην θέση της αντιπολίτευσης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα