Υπερψηφίστηκε με 152 «ναι» το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Με ψήφους 152 «Ναι» και 141 «Κατά» ψηφίστηκε, από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο αναστέλλονται μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και δημιουργείται καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών. Την ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

και της ΝΔ και κατά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» που περιέχει μέσα ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, επί των άρθρων επτά, οχτώ και εννιά, ψήφισαν συνολικά 293 βουλευτές, από αυτούς οι 152 είπαν «ναι» και οι 141 «όχι».

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Βύρων Πολύδωρας που νωρίτερα είχε ψηφίσει κατά του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων. Το παρόν δεν έδωσε και ο Απόστολος Κακλαμάνης, για λόγους υγείας σύμφωνα με πληροφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα