«Βροχή» προστίμων περιμένει τον Λιάπη για τις πλαστές πινακίδες – Γλύτωνε πάνω από 4.000 ευρώ

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4.000 ευρώ είχε καταφέρει να γλυτώνει ο Μιχάλης Λιάπης ο οποίος είχε τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας στο πολυτελές τζιπ του των 4.000 κ.ε.

Σύμφωνα με το capital.gr κάποιος που έχει ένα μοντέλο του 2004 το οποίο είναι 4.200 κ.ε. χρειάζεται να πληρώσει ετήσια τέλη κυκλοφορίας

ύψους 1.320 ευρώ, ετήσιο φόρος πολυτελούς διαβίωσης 2.254 ευρώ και ετήσια ασφάλιστρα περίπου 600 ευρώ. Αν αθροίσουμε τα παραπάνω ποσά προκύπτουν 4.174 ευρώ τα οποία εξοικονομούσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών χάρη στις πλαστές πινακίδες.

Σημειώνεται δε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βαρύνεται και με ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης 22.540 ευρώ ενώ για τον φορολογούμενο ο οποίος συλλαμβάνεται να μην έχει πληρώσει τις παραπάνω επιβαρύνσεις καλείται να πληρώσει όχι μόνο τα 1.320 ευρώ των τελών κυκλοφορίας αλλά και επιπλέον 1.320 ευρώ ως πρόστιμο.

Φυσικά οι περιπέτειες δεν σταματούν εδώ για τον πρώην υπουργό ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει κυρώσεις για την υποβολή ψευδούς δήλωσης ακινησίας στην εφορία, θα πρέπει να τροποποιήσει τη δεδηλωμένη φορολογίας εισοδήματος που θα περιλαμβάνει το τεκμήριο διαβίωσης που γλύτωσε ενώ για τον πρόσθετο φόρο που αντιστοιχεί στο τεκμαρτό εισόδημα που απεκρύβη θα κληθεί να πληρώσει το ποσό προσαυξημένο ως και 200% !

Keywords
Τυχαία Θέματα