Βραζιλία ερχόμαστε – Τι περιμένουμε από το Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στη «Χώρα του Ποτέ»

Ένας από τους λόγους που θέλαμε να πάρει η Εθνική την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, πέραν των καθαρά ποδοσφαιρικών, είναι και ότι ψάχναμε μια ευκαιρία να ονειρευτούμε ένα ταξίδι στη χώρα που το «καλοκαίρι» δε σταματά ποτέ και να φανταστούμε όσα θα συναντήσουμε εκεί, ως αποστολή ομάδας και ως φίλαθλοι.

Και δεν αναφερόμαστε στο αγωνιστικό σκέλος του τι να προσδοκάμε από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Αναφερόμαστε σε όλα όσα είχαμε φτιάξει στο σενάριο μας για τη Βραζιλία και περιμένουμε να επιβεβαιωθούν πανηγυρικά,

αλλά και σε κάποιες προτιμήσεις ποδοσφαιρικού επιπέδου.

1. Να δοκιμάσουμε το βαρύ βραζιλιάνικο καφέ, το δεύτερο καλύτερο μετά από αυτόν της Κολομβίας, με τους εκλεκτούς κόκκους από τις φυτείες της χώρας

2. Τον επίγειο παράδεισο της Κόπα Καμπάνα να μας καλωσορίζει, έστω και με χειμωνιάτικο look

3. Τον Τζίμι Τζαμπ να κάνει ντου σε αγώνα της Πορτογαλίας και να πετάει στα μούτρα του Ρονάλντο φανέλα της Μπαρτσελόνα με το όνομα του Μέσι, όπως είχε κάνει με το Φίγκο στο Euro 2004.

4. Την Αργεντινή να κάνει επιτέλους μια πορεία της προκοπής μετά από 24 άγονα χρόνια και εκείνο το χαμένο τελικό με τη Δυτική Γερμανία στο Ολίμπικο της Ρώμης

5. Ισπανία και Γερμανία να επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις και να πηγαίνουν αβαβά στους 4.

6. Τους Ολλανδούς και τους Γάλλους να βγάλουν τη ρετσινιά του λούζερ από πάνω τους, ειδικά τώρα που των δύο ομάδων ηγούνται ο Ρομπέν από τη μία και ο Ριμπερί από την άλλη, που αποτίναξαν τη στάμπα την περασμένη χρονιά.

7. Μελαμψές κορμάρες με τρομερά οπίσθια να χορεύουν σε ρυθμούς σάμπα ολημερίς κι οληνυχτίς

8. Τη Λαρίσα Ρικέλμε να παίζει σχεδόν εντός έδρας με το κινητό να είναι στο σουτιέν-θήκη

9. Το Ρονάλντο να μη βάλει τα κλάματα αν αποκλειστεί

10. Το Άγαλμα του Χριστού να είναι τόσο επιβλητικό όσο δείχνει από τις φωτογραφίες

11. Να μη βρεθούμε με κανά μαχαίρι στο λαιμό καρφωμένο, μιας και ορισμένα περιστατικά τελευταία στη Βραζιλία σε συνδυασμό με κάποια παλαιότερα μας έχουν θορυβήσει.

12. Το Golden Shower των Βραζιλιάνων, που βάφουν ξανθές όλες τους τις τρίχες.

13. Να δούμε σε τι στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς του 2016 και τα γήπεδα-εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους παγκόσμιους αστέρες.

14. Να επισκεφτούμε ένα cocktail bar και να δοκιμάσουμε αυθεντική καϊπιρίνια

15. Να δοκιμάσουμε το Πάο δε Τορέσμο, ένα ψωμί από ψημένο μπέικον, κοχίνια (μπουτάκια κοτόπουλου) και ψητό κίμπε (μπιφτέκι με πληγούρι, μάλλον αραβικής προέλευσης)

16. Ατελείωτη σάμπα και σάλσα, πιτσιρίκια να παίζουν ξυπόλητα μπάλα στην άμμο

17. Και φυσικά ΓΚΟΛ, πολλά ΓΚΟΛ!

Μέχρι τον Ιούνιο καλά όνειρα!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα