Βραβείο μετά θάνατον για τον 15χρονο Τηλέμαχο που έσωσε τα αδέλφια του απ΄την φωτιά

Ένα χρόνο πριν η είδηση τριών παιδιών που κάηκαν ζωντανά σ’ ένα μικρό σπίτι στο χωριό Μεσορόπη του δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα είχε πραγματικά συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Αυτό όμως που σόκαρε ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη είναι πως ο μεγαλύτερος από τα παιδία, ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσιμιρίκας, είχε προλάβει να βγει από το σπίτι, μόλις όμως κατάλαβε πως τα δύο αδέλφια του δεν τα είχαν καταφέρει επέστρεψε για να τα σώσει με αποτέλεσμα να χάσει και ο ίδιος τη ζωή του.

Όλα έγιναν τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν, ο

15χρονος Τηλέμαχος και τα αδέρφια του κοιμόντουσαν σε δωμάτιο του σπιτιού του παππού και της γιαγιάς τους. Όταν ξέσπασε η φωτιά χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά επέστρεψε στο φλεγόμενο σπίτι για να σώσει τα δύο μικρότερα αδέλφια του, ηλικίας 7 και 5 ετών, που είχαν εγκλωβιστεί. Λίγες ώρες αργότερα, όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, βρήκαν απανθρακωμένα τα τρία παιδιά.

Έτσι σήμερα η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη διάρκεια της απονομής των ετήσιων βραβείων της, τίμησε τον 15χρονο ήρωα έστω και μετά θάνατον, βραβεύοντάς τον.

Μάλιστα η ηρωική πράξη του Τηλέμαχου είχε συγκινήσει έναν γιατρό, ο οποίος και κατέθεσε την σχετική πρόταση στην Ακαδημία Αθηνών για βράβευση του παιδιού, όπου και έγινε ομόφωνα δεκτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα