Βουτιά από ουρανοξύστη

Ο Μπεν Στίλερ και ο Έντι Μέρφι ενώνουν τις δυνάμεις τους, αλλά ως κωμωδία το “Πώς να κλέψεις έναν ουρανοξύστη” δεν φτάνει ποτέ σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Τί παίζει με την ταινία
Προς χάριν του σκηνοθέτη Μπρετ Ράτνερ (“Αλεξίσφαιροι Ντεντέκτιβ”, “X-Men: Η τελική αναμέτρηση”, “Red Dragon”) μεταφερόμαστε σε έναν υπερπολυτελή ουρανοξύστη του Μανχάταν. Εκεί, ο προσηλωμένος επαγγελματίας και προϊστάμενος των υπαλλήλων (Μπεν Στίλερ), θα τα βάλει με τον ιδιοκτήτη και ζάμπλουτο επιχειρηματία του τελευταίου ορόφου.

Αφού ξέχωρα απ’ το ότι αποδεικνύεται μεγαλοαπατεώνας και φυγάς, γνωστοποιείται ότι καταχράστηκε και τα λεφτά από τις συντάξεις του προσωπικού. Τότε, σαν άλλος Ρομπέν των δασών, μαζί με μία επίλεκτη ομάδα γκαφαντζήδων (Έντι Μέρφι, Κέισι Άφλεκ, Μάθιου Μπρόντερικ) θα επιχειρήσει να αποδώσει  δικαιοσύνη, κλέβοντας αυτόν που υπηρετούσε τόσα χρόνια. Μία κωμωδία λιγότερο χιουμοριστική και “ατακαδόρικη” από όσο προμηνύει το κάστινγκ της, με σημαντικές κοιλιές κατά την διάρκειά της, τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Παρόλα αυτά η πρώτη συνάντηση των Μπεν Στίλερ και Έντι Μέρφι επί της οθόνης, αποτελεί και το highlights της ταινίας.

Γιατί να την δεις
* Γιατί, όπως και να έχει, γουστάρεις να βλέπεις τον Μπεν Στίλερ να στραπατσάρεται στις κωμωδίες του, την ώρα που σου κινεί την περιέργεια το comeback του Έντι Μέρφι.

* Γιατί σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς προτιμάς να ξεχαστείς με μία χολιγουντιανή κωμωδία (έστω και κατώτερη των προσδοκιών), παρά να επιβαρύνεις τις ανησυχίες σου με οτιδήποτε άλλο.

Γιατί να μην τη δεις
* Γιατί αν έχεις κάποιον ενδοιασμό ,να δεις την ταινία ή να κάνεις κάτι άλλο το βράδυ σου, τότε σου συνιστώ χωρίς δεύτερη σκέψη να επιλέξεις το δεύτερο.

Η extra πληροφορία
* Αρχικά ήταν να πάρει ο Έντι Μέρφι τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά όταν υπέγραψε ο Μπεν Στίλερ του δόθηκε ο ρόλος του συμπρωταγωνιστή.

* Για την πιστή αναπαράσταση του χλιδάτου ουρανοξύστη χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν μερικά από τα πολυτελή κτίρια του πολυεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ.

Διάβασε ακόμα:
* Ο 007 επιχειρεί “Skyfall”

* Ταξίδι στις “Άλπεις”

Keywords
Τυχαία Θέματα