Βιβλιοφάγοι προσέλθετε! – H μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στον κόσμο ανοίγει στο Birmingham

Σε λίγες μέρες ανοίγει τις πύλες της η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Ευρώπης στο Birmingham της Βρετανίας. Περισσότερα από τρία χρόνια και 220 εκ. ευρώ χρειάστηκαν για να γίνει το όνειρο των βιβλιοφάγων πραγματικότητα.

Η νέα βιβλιοθήκη που αντικαθιστά την Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης προγραμματίζεται να λειτουργήσει επισήμως στης 3 Σεπτεμβρίου. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Francine Houben και οι εργασίες κατασκευής της ξεκίνησαν

τον Ιανουάριο του 2010 και ολοκληρώθηκαν τον φετινό Απρίλιο.

Το δεκαόροφο κτίριο θα φιλοξενεί την δανειστική βιβλιοθήκη, ειδικά σχεδιασμένους χώρους με ελεγχόμενη θερμοκρασία, σημαντικές συλλογές αρχείων και φωτογραφιών της πόλης και σπάνια βιβλία – μεταξύ αυτών μία από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων του Shakespeare στον κόσμο. Επίσης θα υπάρχει και μία γκαλερί, ένα μικρό θέατρο, εξωτερικό αμφιθέατρο και στούντιο ηχογράφησης.

Το πρώτο βιβλίο που τοποθετήθηκε στα ράφια της βιβλιοθήκης ήταν το «The Hobbit» του JRR Tolkein, σηματοδοτώντας την παράδοση του έργου από την κατασκευαστική Carillion στη δημοτική αρχή του Birmingham.

Την βιβλιοθήκη αναμένεται να την επισκέπτονται πάνω από 3 εκ. άνθρωποι τον χρόνο ενώ αναμένονται και ένα εκατομμύριο ηλεκτρονικοί επισκέπτες μέσω της ιστοσελίδας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα