Είναι θέμα τύχης που ζούμε στη Γη – Η ζωή προέρχεται από τον Άρη!

Σε μελέτη που παρουσιάστηκε από το βιοχημικό Στήβεν Μπένερ στο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Westheimer, στη Φλόριντα, συγκεντρώνονται στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η ζωή στη Γη προέρχεται από τον Άρη.

Ένα στοιχείο το οποίο είναι πολύ βασικό για τη δημιουργία ζωής, ο οξειδωμένος μόλυβδος, ήταν διαθέσιμος στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά όχι και στη Γη, αναφέρει ο Μπένερ, συμπληρώνοντας ότι «αυτή η μορφή μόλυβδου δεν ήταν διαθέσιμη στη Γη πριν από 3 δισεκατομμύρια χρόνια γιατί δεν υπήρχε οξυγόνο στην επιφάνειά της,

αλλά υπήρχε στην επιφάνεια του Άρη. Είναι ακόμα ένα αποδεικτικό στοιχείο το οποίο κάνει πιθανότερο το ότι η ζωή στη Γη ήρθε μέσω μετεωρίτη από τον Άρη».

Ακόμα ένα στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνει την εκδοχή αυτή, είναι το γεγονός ότι η Γη ήταν καλυμμένη πλήρως από νερό σε αντίθεση με τον Άρη στον οποίο υπήρχαν στέρεες περιοχές στις οποίες θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η οξείδωση του μόλυβδου.

Με βάση τα νέα στοιχεία, ο Μπένερ δηλώνει ότι «είναι θέμα τύχης το γεγονός ότι καταλήξαμε εδώ, καθώς η Γη ήταν καλύτερη από τους δύο πλανήτες στη διατήρηση ζωής».

Keywords
Τυχαία Θέματα