Βίντεο-σοκ: Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνουν ρωσόφιλους έξω από εκλογικό κέντρο

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες και δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία δύο πολιτών από τα πυρά ανδρών της ουκρανικής εθνοφρουράς, έξω από το εκλογικό κέντρο στην πόλη Κρασνοαμέγσκ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, αλλά και σύμφωνα με μαρτυρίες, οι Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν αδιακρίτως διαδηλωτές και ψηφοφόρους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες πολίτες και να χάσουν τη ζωή τους δύο. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today,

μεταδίδει ότι πριν ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί, οι πολίτες προσπαθούσαν να διαπραγματευτούν με την εθνοφρουρά που ήθελε να καταλάβει το κτήριο. «Μας είπαν ότι είχαν έρθει ειρηνικά και μας ζητούσαν τσιγάρα. Ξαφνικά όμως άρχισαν να πυροβολούν», είπε ο ανταποκριτής ρωσικού ραδιοφωνικού σταθμού, προσθέτοντας ότι ένας από τους πολίτες που σκοτώθηκε είχε απλά σπρώξει έναν άντρα της Εθνοφρουράς.

Την Κυριακή που γινόταν το δημοψήφισμα, η ουκρανική εθνοφρουρά κατέλαβε δεκάδες εκλογικά κέντρα σε περιοχές γύρω από το Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία και οι πρώτες μαρτυρίες για τους πυροβολισμούς έκαναν από νωρίς την εμφάνιση του στο Twitter. Ενδεικτικό είναι το τουίτ ενός νεαρού, που ανάρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία που απεικονιζόταν ένας νεκρός άνδρας. «Οι άνθρωποι απλά στέκονταν εκεί, άοπλοι, έξω από το Δημαρχείο και εκείνοι πυροβολούσαν», έγραψε.

Keywords
Τυχαία Θέματα