Σε πλειστηριασμό για χρεη 41,1 εκατ. ευρώ το ξενοδοχείο Ledra – πρώην Marriott

Για χρέη προς τις τράπεζες βγαίνει σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο Ledra Athens (πρώην Ledra Marriott) ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, στη λεωφόρο Συγγρού.

Η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. έχει καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 στις αρχές

της άνοιξης. Διαχειρίζεται το ξενοδοχείο από τον Ιανουάριο του 2014, μετά την αποχώρηση της Ledra Marriott που το λειτουργούσε για 30 χρόνια, από την ημέρα της πρώτης του λειτουργίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr το ακίνητο προγραμματίζεται, με επισπεύδουσα δανείστρια την Alpha bank, να «βγει στο σφυρί» κατά το προσεχές διάστημα με τιμή πρώτης εκκίνησης 41,1 εκατομμυρίων ευρώ

Προστασία λόγω του άρθρου 99

Όμως, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου θα αποφευχθεί λόγω της αίτησης της ΑΣΤΥ Α.Ε. για άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία έχει λάβει προσωρινή διαταγή. Η προσωρινή διαταγή εμποδίζει τη διενέργεια πλειστηριασμών, κίνηση με την οποία έχουν συναινέσει οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, όπως αναφέρουν πληροφορημένες πηγές.

Έτσι, μάλλον θα αποφευχθεί ο πλειστηριασμός του Athens Ledra, τουλάχιστον, έως τη στιγμή που το Πρωτοδικείο Αθηνών εξετάσει στις 24η Σεπτεμβρίου 2014- το αίτημα υπαγωγής της ΑΣΤΥ στο άρθρο 99.

Το ξενοδοχείο απασχολεί περίπου 170 εργαζόμενους, με την μισθοδοσία να καταβάλλεται για την ώρα έγκαιρα.

Όσον αφορά την ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία φέρεται ότι αναζητεί καινούργιο operator για το ξενοδοχείο των 314 δωματίων. Τα τελευταία διαθέσιμα αποτελέσματα (2011) της ΑΣΤΥ φανερώνουν ζημιές προ φόρων ύψους 5,8 εκατ. ευρώ και αρνητικά μεγέθη από την λειτουργική δραστηριότητα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, ο κύκλος εργασιών του 2011 είναι περίπου 12 εκατ. ευρώ, οι ζημιές μετά φόρων διαμορφώνονται στα 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανέρχεται στα 44,8 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα