Βίαια επεισόδια στην Αίγυπτο – Πληροφορίες για νεκρό φοιτητή [εικόνες]

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών συνταράσσουν το Κάιρο ενώ έχουν πυρποληθεί δύο κτήρια του πανεπιστημίου Αλ-Αζχάρ. Οι φοιτητές κάνουν λόγο για νεκρό, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρχές.

Μέλος της οργάνωσης «Φοιτητές κατά του Πραξικοπήματος» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ένας ομοϊδεάτης του, ο Χάλεντ αλ Χαντάντ πέθανε. Η συγκεκριμένη οργάνωση υποστηρίζει τον ανατραπέντα πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Ταυτόχρονα, νοσοκομειακή πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου υποστηρίζει ότι

ο 19χρονος φοιτητής έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών την ώρα που έμπαιναν στην πανεπιστημιούπολη. Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας μίλησε για τέσσερις τραυματισμένους φοιτητές.

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη εξήντα φοιτητών που υποστηρίζουν τους Αδερφούς Μουσουλμάνους, που είχαν κυνηγετικές καραμπίνες και μολότοφ προκειμένου να κάνουν επεισόδια και να διακοπούν οι εξετάσεις για το εξάμηνο οι οποίες άρχιζαν σήμερα Σάββατο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κρατικής εφημερίδας Αλ-Αχράμ, οι συγκρούσεις άρχισαν όταν η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει φοιτητές που υποστηρίζουν τους Αδερφούς Μουσουλμάνους και εμπόδιζαν τους φοιτητές να εισέλθουν στο πανεπιστήμιο για να δώσουν τις προγραμματισμένες εξετάσεις τους. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το πανεπιστήμιο όπου φαίνονται να υψώνονται στήλες μαύρου καπνού από το κτήριο της Εμπορικής Σχολής ενώ έκανε λόγο για «τρομοκράτες φοιτητές» που έβαλαν φωτιά και στο κτήριο της Γεωργικής Σχολής.

Το πανεπιστήμιο Αλ-Αζχάρ είναι εδώ και μήνες ο τόπος διαμαρτυρίας για τους αδερφούς Μουσουλμάνους που εναντιώνονται στην κυβέρνηση. Οι ίδιοι κατηγορούν την ηγεσία του πανεπιστημίου ότι υποστηρίζει το στρατό και την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι υποστηρικτές των αδερφών Μουσουλμάνων έχουν βγει στους δρόμους από την Παρασκευή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στην απόφαση της κυβέρνησης που χαρακτήρισε την οργάνωση της ως τρομοκρατική. Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να φέρει τα μέλη της οργάνωσης αντιμέτωπα με την θανατική ποινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα