Βγείτε στα καλύτερα στέκια και πιείτε το ποτό σας δωρεάν – Σας κερνά η εφαρμογή Frink!

13:42 1/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Πώς θα σας φαινόταν να βγαίνετε, να πίνετε δωρεάν το ποτό σας και να γνωρίζετε νέα νυχτερινά στέκια;

Αν σας φαίνεται καλή ιδέα, με το Frink μπορείτε να την υλοποιήσετε! Πρόκειται για μία smartphone εφαρμογή που σε κερνάει ένα ποτό κάθε βράδυ. Έτσι απλά χωρίς ψιλά γράμματα και όρους-παγίδες. Εσείς, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή , να πατήσετε το κουμπί «Κράτησέ το», να επισκεφθείτε το μπαρ που επιλέξατε και να απολαύσετε το ποτό σας εντελώς δωρεάν!

Έτσι έχετε

την ευκαιρία να δείτε νέα μαγαζιά, νέο κόσμο και να αποκτήσετε νέες εμπειρίες. Η εφαρμογή λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Μύκονο και ήδη πολλοί πελάτες έχουν πιεί τα κερασμένα ποτά τους ενώ η κίνηση στα καταστήματα που τα προσφέρουν έχει αυξηθεί σημαντικά.

O Στέφανος Πρόκος και ο Κωνσταντίνος Γέρος από την Frink Team μιλούν στο ΚoolΝews και την Ελένη Λαζάρου.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το Frink;

«Η ιδέα μας ήρθε όταν καταλάβαμε πως πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι (όπως και εμείς οι ίδιοι) βγαίνουν στα ίδια 5-6 μέρη που γνωρίζουν και συχνάζουν, ενώ αγνοούν τις εκατοντάδες αξιόλογων bars που μπορούν να ανακαλύψουν σε όλη την Αθήνα. Το ίδιο συμβαίνει και στην επαρχία.

Ο λόγος για αυτό είναι προφανής: κάθε έξοδος είναι μια μικρή επένδυση από μέρος τους και, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, καταλήγουν να επισκέπτονται μόνο τα μέρη που ξέρουν, αποφεύγοντας το «ρίσκο» του να πάνε κάπου αλλού. Εμείς εξαλείφουμε ένα μέρος αυτού του ρίσκου προσφέροντας τους ένα δωρεάν ποτό κάθε βράδυ, για να γνωρίσουν ένα bar που ενδεχομένως να τους αρέσει και να γίνει και αυτό ένα από τα στέκια τους.

Στέφανος

Από την άλλη, οι επιχειρήσεις ξοδεύουν υπέρογκα ποσά κάθε μήνα σε διαφημίσεις, social media, parties με αποτελέσματα που πολλές φορές δεν αξίζουν την επένδυση που έκαναν και δεν είναι μετρήσιμα. Ένα Frink είναι ένας εξαιρετικά οικονομικός τρόπος να προσεγγίσεις νέους πελάτες που θα γνωρίσουν από μέσα την επιχείρηση και θα δουν από πρώτο χέρι την εμπειρία που προσφέρεις. Και αν τους αρέσει, σίγουρα θα την θυμούνται και θα τη μοιραστούν με τους φίλους τους».

Πώς ακριβώς λειτουργεί;

«Το Frink! είναι μια smartphone εφαρμογή που σε κερνάει ένα ποτό κάθε βράδυ! Δε χρειάζεται να πληρώσεις κάποια συνδρομή, να σκανάρεις QR κωδικούς ή να μαζέψεις πόντους για να κερδίσεις. Απλά την κατεβάζεις και κάθε βράδυ σε κερνάμε ένα ποτό σε μπαρ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Μυκόνου και περισσότερες πόλεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Κατεβάζεις την δωρεάν εφαρμογή (σε Android και iOS), κάνεις μια γρήγορη εγγραφή και κάθε μέρα ανοίγεις και βλέπεις ποια μπαρ προσφέρουν ένα κερασμένο ποτό για σένα απόψε. Αυτά τα μπαρ είναι οι πελάτες μας (email για συνεργασία: info@frink.biz ή στο Facebook μας).

Κωνσταντίνος

Αφού βρεις το μπαρ που θέλεις να επισκεφθείς, πατάς το κουμπί «Κράτησέ το!» και δεσμεύεις ένα από τα frinks που προσφέρει απόψε. Το ίδιο βράδυ επισκέπτεσαι το bar, δείχνεις με το κινητό σου το ηλεκτρονικό κουπόνι στο προσωπικό και αυτοί σου δίνουν ένα κερασμένο ποτό.

Επειδή αρκετός κόσμος ρωτάει, ξαναλέμε: Ναι, είναι αλήθεια και δεν υπάρχει κανένα catch! Δε χρειάζεται να πληρώσεις κάποια συνδρομή, να σκανάρεις κωδικούς ή να μαζέψεις πόντους για να κερδίσεις. Το Frink που κερδίζει κάποιος ισχύει για ό,τι ποτό θέλω να πιει στο bar; Τι κάνει αν το frink που έχει κερδίσει έχει διαφορετική αξία από το ποτό που θέλει να πιει;

Ναι, το frink σου ισχύει για ό,τι ποτό θέλεις να πιείς, αλκοολούχο ή μη. Δεν ισχύει όμως για είδη καφέ, ζεστής σοκολάτας και φαγητού. Αν το μπαρ προσφέρει ένα Frink αξίας έως €5.00, για παράδειγμα, και εσύ παραγγείλεις κάτι που κάνει €7.00, πρέπει να συμπληρώσεις τη διαφορά, €2.00. Αν πάρεις κάτι ίσης ή μικρότερης αξίας, είναι κερασμένο».

Τι ανταπόκριση συναντήσατε ως τώρα;

«Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση είναι πολύ θερμή και από τους χρήστες και τις επιχειρήσεις. Η απλότητα του concept και το γεγονός ότι προσφέρουμε την δυνατότητα μιας ευχάριστης εμπειρίας εξόδου χωρίς να ζητάμε απολύτως τίποτα από μέρος τους έχει ενθουσιάσει τους περίπου 10.000 χρήστες μας.

Από την άλλη, οι επιχειρήσεις βρίσκουν το Frink έναν εξαιρετικά οικονομικό (πρακτικά ανέξοδο τρόπο) να προσελκύσουν νέους πελάτες, εκσυγχρονίζοντας μία τακτική που ήδη χρησιμοποιούν καθημερινά: αυτή του κεράσματος»!

Γιώργος

Η κατανάλωση στα καταστήματα που συμμετέχουν αυξήθηκε; Υπάρχουν στατιστικά που δείχνουν αν ξαναεπισκέπτεται το μαγαζί;

«Κατ’ ομολογία των ίδιων των μπαρ, η κίνησή τους έχει βελτιωθεί ειδικά τις πιο «αργές» ημέρες, δηλαδή Δευτέρα με Πέμπτη και Κυριακή. Με μια επένδυση της τάξης των 3€ την ημέρα καταφέρνουν να γεμίζουν 3 τραπέζια κατά μέσο όρο. Από εκεί και πέρα, χάρη στην καλή εξυπηρέτηση και την ατμόσφαιρα του μαγαζιού, οι περισσότεροι κρατάνε τις παρέες και για δεύτερο ή τρίτο ποτό ενώ παίρνουν και προβολή στα social media από τους χρήστες μας με check-ins».

Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από την ιδέα;

«Πίσω από την ιδέα κρύβεται μια πολυσχιδής ομάδα ανθρώπων διαφορετικών ικανοτήτων και ιδιοσυγκρασιών, που έχουν καταφέρει να δουλεύουν αποτελεσματικά χωρίς να τσακώνονται (είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαντάζεσαι!)

Ο CTO μας είναι ο Γιώργος Χαϊλαζόπουλος, στα Operations o Κωνσταντίνος Γέρος, Country Manager για την Ελλάδα ο Αντώνης Μαργέτης, η αρχιτεκτονική του συστήματος στήθηκε από τον Παναγιώτη Ξυνό, ενώ εγώ έχω αναλάβει την Γενική Διέυθυνση και τις πωλήσεις. Μας πλαισιώνει μία ομάδα από άλλους 7 εξαιρετικά ταλαντούχους επαγγελματίες στα τμήματα Πωλήσεων, Marketing και Τεχνικό».

Πάνος & Γιώργος

Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε μία start-up εν μέσω κρίσης;

«Η απόφαση δεν ήταν γρήγορη και σίγουρα δεν ήταν εύκολη. Δύο πράγματα ήταν μόνο σίγουρα: ότι θέλαμε να ασχοληθούμε με τις νέες τεχνολογίες και να δουλεύουμε στενά με φίλους και ανθρώπους που φτιάχνουμε μια πολύ συμπαγής ομάδα και με την σωστή χημεία. Και βλέποντας ότι η οικονομική κρίση ήταν εδώ για να μείνει, θεωρήσαμε ότι δεν έχει νόημα να περιμένουμε να περάσει για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Άλλωστε και να πέρναγε, κάποια άλλου τύπου «κρίση» θα περίμενε στη γωνιά.

Σχεδόν όλοι μας κάναμε τη θητεία μας σε εγκαθιδρυμένες εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές, και αποφασίσαμε ότι αν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτό το «όνειρο» έπρεπε να τραβήξουμε τον επίδεσμο, που λένε. Τέλη του 2014 με αρχές του 2015, ξεκινήσαμε το ταξίδι με την ομάδα του Frink»!

Yπάρχουν ιδέες καινούριες ή όλες τις έχει σκεφτεί και κάποιος άλλος κάπου αλλού;

«Σαφώς και ιδέες υπάρχουν! Κάθε μέρα γνωρίζουμε αρκετό κόσμο ο οποίος θέλει να μοιραστεί μαζί μας την ιδέα του και τι μπορεί να κάνει για αυτό. Και πολλές από αυτές είναι καινούριες και καινοτόμες. Το θέμα είναι ότι η ιδέα σαν ιδέα έχει μικρή σημασία, είτε υπάρχει, είτε όχι. Μια ιδέα δεν είναι τίποτε αν δεν υπάρξει υλοποίηση και η σωστή ομάδα».

Πώς γεννιέται μία καλή ιδέα και πως υλοποιείται;

«Μια καλή ιδέα γεννιέται μόνο ανάμεσα σε άλλες 1.000 κακές ιδέες που θα έχεις. Οπότε για να φτάσεις στην καλή ιδέα, πρέπει κατ’ αρχήν, να εκτεθείς σε πάρα πολλές και διαφορετικές εμπειρίες, να μιλάς με ανθρώπους και να ταξιδεύεις. Όχι απαραίτητα με επιχειρηματικό σκοπό, αλλά για να συλλέγεις απόψεις και να βλέπεις ανάγκες άλλων ανθρώπων, όχι μόνο τις δικές σου.

Πάνος

Στη συνέχεια, προσπαθείς να σκεφτείς μια λύση για αυτό το πρόβλημα που εκτέθηκες και μιλάς για αυτή με όσο περισσότερο κόσμο μπορείς, ιδανικά με μελλοντικούς χρήστες. Αν η άποψη των περισσότερων για αυτό δεν είναι θετική, η ιδέα είναι «κακή» και προχωράς στην επόμενη. Τόσο απλά και χωρίς να χάνεις χρόνο.

Η υλοποίηση έρχεται μόνο με το να στήσεις μια ομάδα με συμπληρωματικές ικανότητες (business, τεχνολογία, επικοινωνία) και να φτιάξετε κάτι που δεν είναι όμορφο αλλά δουλεύει! Από εκεί και πέρα είσαι σε καλό δρόμο».

Εσείς κάνετε και κάτι άλλο αυτήν την περίοδο;

«Κάποια μέλη της ομάδας δουλεύουν και πλέον part-time, από full time που ήταν σε άλλες δουλειές, ή κάνουν κάποιες freelance δουλειές ή consulting, αλλά το Frink πάντα είναι 24/7 στις προτεραιότητες όλων . Ο σκοπός είναι πολύ σύντομα, είτε μέσω χρηματοδότησης που αναζητούμε και είμαστε σε ενεργές συζητήσεις, είτε μέσω τον εσόδων που ήδη έχουμε, είτε και των δύο να υπάρξει η απόλυτη αφοσίωση στο Frink».

Τα σχέδια σας για το μέλλον;

«Στο πολύ άμεσο μέλλον, θέλω να πετύχουμε μεγαλύτερη επέκταση της εφαρμογής στην Ελλάδα. Τώρα λειτουργούμε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Μύκονο. Στόχος είναι η άμεση εξάπλωση τις επόμενες εβδομάδες σε Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Ρόδο και Σαντορίνη, αλλά και όπου μπορούμε να έχουμε καλές συνεργασίες.

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Επίσης, μέσα σε 1-2 μήνες θα ξεκινήσουμε τη δράση μας στην Κολομβία μέσω affiliates και πολύ σύντομα σε Ισπανία και Γερμανία. Αυτές οι συνεργασίες προήλθαν από την συμμετοχή μας σε διεθνή συνέδρια όπως το Web Summit 2015 στο Δουβλίνο όπου και παρουσιάσαμε την ιδέα μας και μιλήσαμε σε πολύ κόσμο, επιχειρηματικό και μη, όπου μάλιστα ο ειδικευμένα τεχνολογικά media μας περιέλαβε και στο top 3 του.

Σε αυτά μας τα σχέδια και για την ταχύτερη πραγματοποίησή τους, θα βοηθήσει αρκετά επενδυτική χρηματοδότηση την οποία αναζητούμε ενεργά».

Links:

Facebook

Frink.gr

Google Play

iTunes

The post Βγείτε στα καλύτερα στέκια και πιείτε το ποτό σας δωρεάν – Σας κερνά η εφαρμογή Frink! appeared first on KoolNews.

Keywords
βγείτε, πιείτε, βγείτε, δωρεαν, πιείτε, εφαρμογη, ποτο, νέα, αθηνα, θεσσαλονικη, ηρακλειο, μυκονος, team, media, android, ios, email, biz, facebook, σοκολατα, ελλαδα, λύση, business, full, time, αφοσίωση, πατρα, ιωαννινα, λαρισα, δραση, συμμετοχή, web, top, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , www.facebook.com, αξια, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αποτελεσματα, κουπονι, ελενη, βγαινουν, οικονομικη κριση, το θεμα, βημα, γερμανια, γωνια, εξοδος, θεμα, θητεια, ισπανια, σαντορινη, χημεια, time, απλα, αρχιτεκτονικη, ατμοσφαιρα, αφοσίωση, εβδομαδες, βραδυ, γεγονος, γινει, δευτερο, δευτερα, διευθυνση, δυνατοτητα, δειτε, δουβλινο, εγγραφη, ευκαιρια, υπαρχει, εξυπηρετηση, επρεπε, ερχεται, ετσι απλα, τεχνολογια, ιδεα, ιδεες, ιδια, ιδιο, ισχυει, κινητο, κινηση, λαζαρου, λύση, μηνες, μπορεις, μπορειτε, νοημα, ξυνο, ομαδα, παντα, πεμπτη, ποτα, πωλησεις, σιγουρα, συνεχεια, συντομα, συμμετοχή, σχεδια, υλοποιηση, χερι, κωνσταντινος, biz, δουλειες, ειδη, web, full, για σενα, κυριακη, media, μεινει, μυκονο, ροδο, ταξιδι, team, top, θελω να
Τυχαία Θέματα