Τζιτζικώστας, Κυριάκος και Άδωνις στέλνουν μήνυμα υπέρβασης των διαδικαστικών μετά το νέο φιάσκο της ΚΕΦΕ

Μήνυμα υπέρβασης των διαδικαστικών θεμάτων που έχουν μετατρέψει τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ σε σίριαλ δίνουν με ταυτόχρονες δηλώσεις τους οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά» υπογραμμίζει ο κύριος Τζιτζικώστας, ενώ είχε προηγηθεί ακόμα μια πολύωρη και άκαρπη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ,

όπου δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η χρυσή τομή για τις λεπτομέρειες της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας. Πάντως, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στην ανοιχτή εκλογική διαδικασία και στο καθολικό αντίτιμο των 2 ευρώ για όσους προσέλθουν να ψηφίσουν.

Αναλυτικά η δήλωση του κυρίου Τζιτζικώστα:

«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Να αποδείξουμε, επιτέλους, ότι καταλαβαίνουμε τι περιμένει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, τι περιμένει η κοινωνία από εμάς. Πρακτικά, απλά και ουσιαστικά: Εκλογικά κέντρα παντού, δύο ευρώ η συμμετοχή για όλους. Όπως το 2009. Δεν φοβόμαστε τον κόσμο μας. Τη δύναμή του θέλουμε. Για να αλλάξουμε, να μεγαλώσουμε, να κερδίσουμε».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται, επίσης με δήλωσή του, ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επίσης τάσσεται υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών και του μη διαχωρισμού των μελών σε παλιά και νέα. Μάλιστα, ο κύριος Μητσοτάκης θέτει και ζήτημα καταστατικού, τονίζοντας πως η καταστατική διαδικασία είναι σαφής και πως η ΚΕΦΕ ουδεμία δυνατότητα αλλαγής του καταστατικού έχει.

Αναλυτικά και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ενημερώθηκα για την πορεία των διαβουλεύσεων στην ΚΕΦΕ. Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν διαχωρίζονται σε παλιά και νέα. Το Καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο. Η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ από την ΚΕΦΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές διαβουλεύσεις το συντομότερο μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

Τέλος και ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη σειρά του τάσσεται υπέρ της τήρησης των ανοιχτών διαδικασιών και της μη αύξησης του αντιτίμου για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας διαχωρισμός παλαιών και νέων μελών, καθώς δεν ορίζεται πουθενά από το καταστατικό και επίσης πως πρέπει να παραμείνουν τα ίδια εκλογικά κέντρα και κάλπες, όπως στις εκλογές του 2009. «Θέλουμε την κοινωνία μέσα στη Νέα Δημοκρατία, δεν φοβόμαστε τη Δημοκρατία» σημειώνει ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

The post Τζιτζικώστας, Κυριάκος και Άδωνις στέλνουν μήνυμα υπέρβασης των διαδικαστικών μετά το νέο φιάσκο της ΚΕΦΕ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα