Τσίπρας: Βιώνουμε ανθρωπιστική κρίση- Οι εκλογές είναι ζήτημα επιβίωσης του λαού

Για ανθρωπιστική κρίση που βιώνει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες σημειώνοντας πως οι εκλογές

είναι ζήτημα επιβίωσης της κοινωνίας και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι κατασκεύασε τη θεωρία των δύο άκρων.

«Όπως έπεσαν οι δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, έτσι θα πέσει σύντομα και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι και ο ίδιος έγινε πρωθυπουργός από εκλογές, που διεξήχθησαν πριν από τη λήξη της τετραετίας.

«Δεν ανυπομονούμε να βρεθούμε στην εξουσία» δήλωσε και σημείωσε πως οι εκλογές και η αλλαγή στην κυβέρνηση είναι όρος για την επιβίωση των χαμηλά εισοδηματικά στρωμάτων και την κυριαρχία της χώρας. Αν γίνονταν τώρα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε «απόλυτη πλειοψηφία» στη Βουλή, υποστήριξε και τόνισε πως θα βρεθούν δυνάμεις που θα στηρίξουν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και στην κυβέρνηση αυτή δεν θα αξιοποιηθούν μόνο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι είναι βιώσιμη και ρεαλιστική και όλοι το αναγνωρίζουν, μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και είπε με νόημα πως με αυτή θα καθίσουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Για τα επεισόδια στο Πέραμα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή είναι μια συμμορία μπράβων που επιτίθεται σε αυτούς που που είναι διαφορετικοί ενώ δεν έλειψαν τα πυρά και κατά του κ.Κεδίκογλου ο οποίος «δεν βρήκε μια λέξη για να καταδικάσει την Χρυσή Αυγή για την επίθεση στο Πέραμα».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απεύθυνε έκκληση στον δημοκρατικό κόσμο της ΝΔ και χαρακτήρισε εξαιρετικά επικίνδυνες αυτές τις ίσες αποστάσεις οι οποίες όπως είπε «υποκρύπτουν την κρυφή επιθυμία κάποιων για συνεργασία στο μέλλον με την Χρυσή Αυγή».

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε ερώτηση που του υπέβαλε δημοσιογράφος για το πουκάμισο που φορούσε σε πρόσφατη πορεία, θέμα που δεν έχει καμία σχέση με τη σοβαρότητα των προγραμματικών δηλώσεων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Τσίπρας απάντησε: «Ο Ελληνικός λαός έχει πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί από το τι χρώμα και μάρκα πουκάμισο φοράμε. Μερίδα του Τύπου δείχνει μια ανησυχία για τέτοια δευτερεύοντα θέματα και νομίζω ότι δεν πρέπει να συζητώνται σε μια σοβαρή συνέντευξη Τύπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα