Kopi Luwak- Ο πιο ακριβός καφές του κόσμου φτιάχνεται από κόπρανα γάτας

Ο λόγος για τον καφέ Kopi Luwak ο οποίος κοστίζει 60 ευρώ το φλιτζάνι και παράγεται από τα κόπρανα αγριόγατας στην Ινδονησία.

Η ποικιλία αυτή φημίζεται για το πλούσιο άρωμα και την εξαιρετική της γεύση.

Η διαδικασία παραγωγής του καφέ Kopi Luwak αρχικά περιλαμβάνει την κατάποση του καρπού από τις γάτες Asian Palm Civet, οι οποίες λατρεύουν τη λιχουδιά αυτή. Οι παραγωγοί συλλέγουν έπειτα τα κόπρανα από τις γάτες τα οποία περιέχουν τα κουκούτσια του καρπού και αφού καθαριστούν και καβουρδιστούν διατίθενται

στο εμπόριο.

Τα οξέα και τα γαστρικά υγρά από το στομάχι της γάτας, επιδρούν στους κόκκους του καφέ αυξάνοντας τα επίπεδα κιτρικού και μηλικού οξέως προσδίδοντας στον καφέ εξαιρετικό άρωμα και γεύση.

Περίπου 600 κιλά Kopi Luwak παράγονται το χρόνο και γι’ αυτό η τιμή του βρίσκεται στα ύψη. Το κιλό κοστίζει 500 ευρώ, ενώ, η τιμή αυτή έχει οδηγήσει σε εκτεταμένη νοθεία.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία ερευνών, η ποσότητα που πωλείται σε ολόκληρο τον κόσμο ετησίως είναι 50 φορές μεγαλύτερη από την παραγόμενη, γεγονός που αποδεικνύει την εκτεταμένη νοθεία και εκμετάλλευση του προϊόντος.

Keywords
Αναζητήσεις
kopi luwak καλαματα, καφε αθηνα απο κοπρανα γατας
Τυχαία Θέματα