Τρέχουν για… πτυχίο οι δημόσιοι υπάλληλοι – Φοβούνται την αξιολόγηση

Υπό τη δαμόκλειο σπάθη της αξιολόγησης βρίσκονται εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι για να αποφύγουν την υπαγωγή τους σε καθεστώς κινητικότητας επιδεικνύουν ζήλο για γνώση και επιμόρφωση.

Έτσι πολλοί υπάληλλοι κάνουν επιμορφωτικίο σαφάρι προκειμένου να συγκεντρώσουν τα πολυπόθητα μόρια που θα τους εξασφαλίσουν την παραμονή στο Δημόσιο. Σύμφωνα με την Καθημερινή, πολλά φροντιστήρια προσφέρουν «πακέτα» με βιντεομαθήματα, λυμένα SOS θέματα και έτοιμες εργασίες.

Στο μάτι του κυκλώνα έχουν βρεθεί κυρίως όσοι έχουν διοριστεί

πριν από το 1994 και μάλιστα άνευ πτυχίου. Πλέον όλο και περισσότεροι σπεύδουν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που ήδη έχουν- κυρίως σε επίπεδο γλωσσομάθειας ή χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οσοι πάλι παραμέλησαν να ολοκληρώσουν κάποιον κύκλο σπουδών τρέχουν να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους ενώ άλλοι εγγράφονται σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα δημόσιου πανεπιστημίου ακόμα και έναντι αντίτιμου για να ανέβουν βαθμίδα.

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκεται για ευνόητους λόγους το Ανοικτό Πανεπιστήμιο το οποίο προσφέρει τους πολυπόθητους μεταπτυχιακούς τίτλους με αρκετή ευελιξία.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα