Τέσσερις τραυματίες στο Ληξούρι από τον μεγάλο σεισμό – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

07:38 3/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Για τραυματισμό κατοίκων και ύπαρξη υλικών ζημιών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το πρωί την Κεφαλλονιά, έκανε λόγο ο Δήμαρχος του νησιού, Αλέξανδρος Παρίσης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παρίσης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Αστυνομικός Διευθυντής του Ληξουρίου τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν τραυματίες και ότι έχει καταρρεύσει τοίχος στο νοσοκομείο Ληξουρίου.Ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, ενώ ζήτησε από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν ομαλά τα σπίτια του.

Την ίδια ώρα όπως μεταδίδει το e-kefalonia.net,

τέσσερις είναι οι τραυματισμένοι κάτοικοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μαντζαβινάτειο στο Ληξούρι. Μέχρι στιγμής δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας αφού και οι τέσσερις είναι ελαφρά τραυματισμένοι.Όπως αναφέρει ο διοικητής, κ. Μαρκάτος, στο e-kefalonia.net, ο μαντρότοιχος του νοσοκομείου στο προαύλιο έπεσε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στο εσωτερικό του νοσοκομείου. Λειτουργεί κανονικά η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου.

Στην πόλη του Ληξουρίου φαίνεται προς το παρόν ότι εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές που προκάλεσε ο νέος ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5:08 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Ληξουρίου έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια ενώ κατέρρευσε ο εξωτερικός μαντρότοιχος του τοπικού νοσοκομείου, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης υπέστη ζημιές η προβλήτα του λιμανιού στην πόλη του Ληξουρίου. Πάντως ο κ Τσελέντης είπε ότι ο νέος σεισμός ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου και μετά από το σημερινό φαινόμενο ο ίδιος αισθάνεται πιο ήσυχος.

Σε νεώτερες δηλώσεις του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για νέο σεισμικό γεγονός που προήλθε από διαφορετική σεισμική εστία του ιδίου ρήγματος της Κεφαλλονιάς. Η εστία αυτή πρόσθεσε ο κ. Λέκκας ενεργοποιήθηκε από τον προηγούμενο σεισμό της περασμένης εβδομάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα