Nέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά – 5,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ έπληξαν ξανά το νησί

06:41 3/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Μεγέθους 5, 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ υπολογίστηκε από το γεωδυναμικό ινστιτούτο ο νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά που σημειώθηκε στις 5: 08 τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον ίδιο εστιακό χώρο σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αργοστολίου.

«Είναι ένας σεισμός της ίδιας τάξεως με τον προηγούμενο» δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος ο οποίος σημείωσε

ότι θα καταπονήσει πολύ τα κτίρια του νησιού.

«Ήμασταν επιφυλακτικοί από την αρχή όταν έγινε ο προηγούμενος σεισμός τώρα πρέπει να επεκτείνουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη μετασεισμική δραστηριότητα από τον ίδιο εστιακό χώρο» σημείωσε ο κ Μακρόπουλος. Όπως δήλωσε επίσης ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης υπάρχουν τραυματισμοί στο νησί από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση καθώς και ζημιές κυρίως στο νοσοκομείο του Ληξουρίου.

Η αστυνομία αλλά και με η Πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού και μέχρις στιγμής δεν έχουν εντοπίσει τραυματισμούς ή ζημιές, ωστόσο όπως μας μετέφεραν οι αρχές της Κεφαλονιάς, ότι η ένταση του σεισμού σε σχέση με την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τα κτίρια, σίγουρα θα προκάλεσαν ζημιές οι οποίες πιθανώς δεν έχουν αναφερθεί ακόμα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ζάκυνθο που προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα