Τους τις «έβρεξε»…ο βάζελος

18:32 3/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Ευτυχώς που υπάρχει και η Βουλή...Και τώρα που τελειώνει το πρωτάθλημα, θα βλέπουμε επικές αναμετρήσεις είτε στην Ολομέλεια, είτε στις Επιτροπές, είτε στους διαδρόμους.

Γράφει ο Δημήτρης Δεμεσούκας

Το είπε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χθες, ο Πάρις Κουκουλόπουλος με αφορμή τα όσα έγιναν στο 2ο όροφο μεταξύ του υιού Μπαλτάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Αυτές

οι συμπεριφορές, που δεν γίνονται ούτε στις χειρότερες στιγμές του χουλιγκανισμού στα γήπεδα, δεν έχουν καμία σχέση στο κοινοβούλιο».

Αμ, δε....Χρειάστηκε δηλαδή το χθεσινό επεισόδιο για να καταλάβουμε ότι ο «χουλιγκανισμός» έχει εισβάλλει στο Κοινοβούλιο;

Καταδικαστέα απόλυτα η πράξη του υιού Μπαλτάκου. Καταδικαστέα κάθε πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται-κι ας ακούγεται κλισέ...

Είτε γνώριζε, είτε δεν γνώριζε τους χρυσαυγίτες βουλευτές στους οποίους επιτέθηκε(ουδόλως με απασχολεί) ένιωσε ότι κάποιοι την «έστησαν» στον πατέρα του για να τον εκθέσουν και να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Είναι γνωστός λέει για τα φιλοπαναθηναϊκά του αισθήματα και οργανωμένος στη «θύρα 13»... Ε, και; Αυτό σημαίνει ότι όλοι ανεξαιρέτως που είναι μέλη της «13», της «7»,της «21» ή της «θύρας 4» είναι ντε και καλά αλητάμπουρες και τραμπούκοι;

Κι εγώ μία από τις σπάνιες φορές που πήγα στο γήπεδο και πήρα μαζί μου και τον πιτσιρικά-μετά από απίστευτη επιμονή του-τρόμαξε το παιδί να με γνωρίσει. Παραμορφωνόταν το πρόσωπο μου σε κάθε γκολ και σε κάθε αμφισβητούμενη φάση.

Το θέμα-κατά την ταπεινή μου άποψη-δεν είναι ούτε η επίθεση του γιου, ούτε το βίντεο του πατέρα Μπαλτάκου. Αυτά είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Το θέμα είναι η πρωτοφανής παραμόρφωση της σύνθεσης του Κοινοβουλίου. Και γι αυτήν ευθυνόμαστε κυρίως ΕΜΕΙΣ.

Να θυμηθούμε το διάλογο χρυσαυγιτών με τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο στις 12 Ιουνίου του 2013;

-Βουλευτές Χρυσής Αυγής: Έλα να μας τα πεις έξω ρε.

-ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αν έρθω έξω θα σας γ@μ@σω όλους

Να θυμηθούμε τον διάλογο Καπερνάρου-Μαρκόπουλου στις 19 Σεπτεμβρίου του 2013;

-ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ:Εγώ εσένα θα σε γ@μ...ω

-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:Είσαι πολύ μικρός εσύ για να με γ@μ...εις. Κι αν είσαι άνδρας, έλα μέσα να τα πεις από το βήμα».

Να θυμηθούμε το «Άει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο» της Βούλτεψη στη Μακρή;

Να θυμηθούμε τις βρισιές του Μπαρμπαρούση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Ιουλίου του 2013;

«Που..κια του ΣΥΡΙΖΑ… , γαμ…λες…, μου…πανα…, μουν…σκυλα, ελάτε έξω να τα πούμα… να σας γαμ…με».

Να θυμηθούμε τις βρισιές χρυσαυγιτών βουλευτών σε Μιχελάκη και Σηφουνάκη στις 20 Φεβρουαρίου του 2014 που φέρονται να είπαν: «"Αρχ@@@α θα σας γαμ@@@@@ε!, "Είστε λαμόγια και ξεφτιλισμένοι!

Εστιάσαμε όμως στον βάζελο γιο του Μπαλτάκου...Εδώ σε λίγο θα τοποθετήσουν και φυσούνα στη Βουλή για να μην τρώνε κέρματα και μπουκάλια όσοι αποχωρούν από τη συνεδρίαση, γεγονός άλλωστε πολύ συνηθισμένο πια.

Και εφόσον στην κυβέρνηση νομοθετούν κατά ριπάς, γιατί δεν βγάζουν και μια διάταξη να απαγορεύονται οι μετακινήσεις βουλευτών στα έκτος έδρας νομοσχέδια;

Υπήρχε ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε-ο Θανάσης Λεβέντης-που κάθε ομιλία του στη Βουλή ήταν εξαιρετική. Άνθρωπος ήπιων τόνων, διακριτικός και ευγενέστατος.

Υπήρχε ένας πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ο Ηλίας Λαμπίρης-γιατρός επίσης, χαμηλών τόνων, εργατικός, «κόσμημα» για το Κοινοβούλιο.

Υπήρχε κάποτε στο προεδρείο της Βουλής μια πραγματική κυρία-η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

Υπάρχει ακόμη στο Κοινοβούλιο ένας Φώτης Κουβέλης, κύριος, μετριοπαθής, με έμφυτη κι όχι επιτηδευμένη ευγένεια.

Και δεν σχολιάζω την πολιτική τους ιδεολογία, αλλά το κοινοβουλευτικό τους ήθος και τίποτα παραπάνω.

Κάποτε εμείς οι ίδιοι-οι ψηφοφόροι-φωνάζαμε και δικαίως «να φύγουν πια τα τζάκια από τη Βουλή». Τα τζάκια σιγά σιγά-ευτυχώς σιγοσβήνουν- αλλά εκτός ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, η Βουλή γέμισε πλέον σήμερα αποκαϊδια. Και το κάρβουνο συνεχίζουμε και το ρίχνουμε εμείς με την ψήφο μας...

Υ.Γ. προς βουλευτές: Αν σκοπεύετε όντως να κάνετε τη Βουλή, γήπεδο, είναι λίγες οι τρεις gate που έχει. Για σας το λέω, για να φύγετε πιο γρήγορα όταν έρθει η ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα