Οι τρεις κινήσεις Σαμαρά για να χειρισθεί την υπόθεση Μπαλτάκου

16:41 3/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Και όμως...Η υπόθεση Μπαλτάκου μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» αλλά υπέρ του Σαμαρά. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν στελέχη της ΝΔ που διαμηνύουν ότι έτσι κι αλλιώς ο πρωθυπουργός έχει δείξει και στο παρελθόν πως όποιος με τις ενέργειες του εκθέτει την παράταξη αλλά κυρίως δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα στην προσπάθεια της χώρας να ανακάμψει οικονομικά...δεν έχει θέση ούτε στο κόμμα και πολύ περισσότερο στην κυβέρνηση.

Τώρα πως το δυσμενές διαμορφούμενο κλίμα μπορεί τελικά να

λειτουργήσει υπέρ του Σαμαρά; Είναι θέμα κατάλληλου πολιτικού χειρισμού λένε τα στελέχη της ΝΔ και επικαλούνται τρία σημεία-«κλειδιά».

Η «αυτονόμηση» του Μπαλτάκου

Από χθες ήδη, λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, τα περί «αυτονόμησης» Μπαλτάκου έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Μόλις πρόσφατα ο πρώην πια, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου είχε δηλώσει ότι «γεννήθηκε αντικομμουνιστής». Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις του δεν επικροτήθηκαν ούτε δημοσίως, ούτε παρασκηνιακά από τη Συγγρού. Και τώρα πια εξέθεσε και μάλιστα με κραυγαλέο τρόπο τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Όταν την ώρα που ο Σαμαράς σε κάθε ομιλία του ασκεί δριμεία κριτική στη Χρυσή Αυγή, ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες είχε τακτικές-όπως λέγεται-επαφές με στελέχη του κόμματος Μιχαλολιάκου με σχεδόν απολογητικό ύφος για τις ποινικές διώξεις εναντίον στελεχών τους.

Αψήφησε τις προειδοποιήσεις για το πολιτικό κόστος

Δεύτερο σημείο το οποίο λειτουργεί υπέρ του πρωθυπουργού-πάντα σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ- είναι το γεγονός ότι όπως φαίνεται από το περιεχόμενο της περίφημης υποκλαπείσας συνομιλίας ο Σαμαράς είχε δεχθεί προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος που θα προκύψει στη ΝΔ και την κυβέρνηση από την άσκηση διώξεων κατά των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Αλλά όπως ο Μπαλτάκος λέει, τις αψήφησε.

Το διπλό ταμπλό του ΣΥΡΙΖΑ

Το τρίτο σκέλος του πολιτικού χειρισμού της υπόθεσης Μπαλτάκου περιλαμβάνει την αντιπολίτευση-και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ-και την στάση που έχει κρατήσει γενικότερα στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Από τη μία δηλαδή κατακεραυνώνει συστηματικά την ΝΔ ότι θύλακες της συγγενεύουν ιδεολογικά με τη Χρυσή Αυγή κι ότι την άφησε να δρα ανεξέλεγκτα και από την άλλη στηριζόμενος στο βίντεο Μπαλτάκου την κατηγορεί για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης που άσκησε διώξεις εναντίον της.

Εάν ισχύει δει ότι όντως ο Σαμαράς προετοιμάζει το έδαφος για ένα άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, τότε μάλλον του δόθηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεφορτωθεί στελέχη του που δεν έχουν θέση στο νέο πεδίο που διαμορφώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα