Το ξενοδοχείο που λάτρεψε ο Ωνάσης στα χέρια Τούρκου επιχειρηματία

Σε κυνήγι ευκαιριών επιδίδονται οι Τούρκοι επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα, αρπάζοντας κάθε ευκαιρία επένδυσης κυρίως στα ελληνικά νησιά.

Αρχές της δεκαετίας του 90 ο τότε πρόεδρος της Τουρκίας, Τουρκούτ Οζάλ, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δε θα χρειαστεί να κάνει πόλεμο για να καταλάβει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, αφού αυτά θα πέσουν σαν ώριμα φρούτα στην αγκαλιά της ισχυρής οικονομικά Τουρκίας. Είκοσι τρία χρόνια μετά ο Οζάλ, δυστυχώς επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso.

Σύμφωνα

με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Aksam», ο πασίγνωστος στην Τουρκία μεγιστάνας Ferit Sahenk της οικογένειας Sahenk, που κατέχει τον μεγάλο οικονομικό όμιλο επιχειρήσεων με την ονομασία Dogus Grubu, προτίθεται να αρπάξει τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει η οικονομική κρίση της Ελλάδας και να επενδύσει αγοράζοντας τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία της γνωστής αλυσίδας Xenia που χτίστηκαν τη δεκαετία του 60.

Μεταξύ των Xenia είναι και αυτό της Μυκόνου, το Mykonos Theoxenia που ανακαινίστηκε το 2004, ξενοδοχείο που λάτρευαν ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Τζάκι Κένεντι, με μεγάλη ιστορία στην τουριστική ανάπτυξη και την προβολή που γνωρίζει το παγκοσμίως γνωστό ελληνικό θέρετρο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα