Το πραγματικό success story είναι αυτό – Τέσσερις νέες επιχειρηματικές ιδέες που πέτυχαν

Υπάρχουν νέοι που δεν δίστασαν να επιχειρήσουν εν μέσω κρίσης. Άνθρωποι γεμάτοι μεράκι και θέληση που αποφάσισαν να πάρουν τα ρίσκα τους και να κάνουν την ιδέα τους πράξη. Τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την ανεργία των νέων ξεπερνούν πλέον και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις: έξι στους δέκα νέους έως 25 ετών μένουν εκτός αγοράς εργασίας αλλά και στο 44,4% των νέων στην παραγωγική ηλικία (25-29 ετών) δεν δίνεται η ευκαιρία να πιάσουν δουλειά.

Άλλοι παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης και άλλοι τον δρόμο του επιχειρείν. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία

μελέτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), το 36,8% των νέων επιχειρήσεων που ξεκίνησαν το 20011 είχε ως στόχο την αύξηση του εισοδήματος ενώ για το 25,4% ήταν επιχειρηματικότητα ανάγκης. Είναι ενδεικτικό ότι στην Ελλάδα τέσσερις στους δέκα επίδοξους νέους επιχειρηματίες δηλώνουν ότι φοβούνται την επιχειρηματική αποτυχία.

Παρά τις δυσκολίες όμως, για κάποιους το επιχειρηματικό εγχείρημα έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, αυτά είναι τέσσερα επιτυχημένα παραδείγματα όπως δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Τα Νέα.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Pinnatta: Εφαρμογές για έξυπνα κινητά και πελάτες σε όλο τον πλανήτη

Η μια ομάδα είχε στήσει εταιρεία που έφτιαχνε παιχνίδια για μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το Facebook, με 23 εκατ. παίκτες παγκοσμίως. Η άλλη έφτιαχνε παντός τύπου παιχνίδια, από επιτραπέζια μέχρι για κινητά. Όταν τα έξι άτομα και των δύο ομάδων άρχισαν να συνεργάζονται, αποφάσισαν να κάνουν κάτι ακόμα πιο μεγάλο: το Pinnatta. «Πρόκειται για μια υπηρεσία που αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμη για κινητά iPhone και Android και με την οποία ο χρήστης μπορεί να στείλει διαδραστικές κάρτες και μηνύματα», σημειώνει ο Γιώργος Σπανουδάκης, συνιδρυτής του Pinnatta. Η εφαρμογή είναι δωρεάν όπως και τα περισσότερα μηνύματα – εκτός από λίγα που ο χρήστης θα πρέπει να τα αγοράσει. Ήδη 130.000 χρήστες από όλον τον κόσμο έχουν κατεβάσει την εφαρμογή. «Το 70% αυτών είναι από το εξωτερικό και κυρίως τις ΗΠΑ, δηλώνει ο Γιώργος. Σήμερα, η εταιρεία αριθμεί συνολικά 18 άτομα. Όταν ξεκίνησαν το εγχείρημα, ο όρος start-up επιχείρηση δεν ήταν γνωστός και στην Ελλάδα δύσκολα θα έβρισκαν επενδυτές. Γι αυτό και απευθύνθηκαν στο εξωτερικό. Αμερικανοί, Κινέζοι και Ρώσοι χρηματοδότησαν την προσπάθεια των παιδιών ενώ πρόσφατα η ελληνική κοινότητα start-ups επένδυσε 1,5 εκατ. δολάρια στο Pinnatta.

www.pinnatta.com

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα