Guardian: Η ΕΡΤ είναι το σύμβολο της λιτότητας στην Ελλάδα

Το κλείσιμο της ΕΡΤ σχολιάζει με εκτενές δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Guardian η οποία σημειώνει πως το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση είναι το σύμβολο της λιτότητας των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.

«Ημουν ανάμεσα στους διαδηλωτές και η διάθεση ήταν

ήρεμη αλλά οργισμένη. Κραυγές επευφημίας ακούστηκαν όταν ένα μεγάφωνο ανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέθετε πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, η οποία όπως ήταν αναμενόμενο δεν πέρασε», αναφέρει ο Ρίτσαρντ Σίμκοξ ο οποίος βρέθηκε έξω από το Ραδιομέγαρο της Μεσογείων ως ανταποκριτής της εφημερίδας.

«Με την οικονομική και την κοινωνική πολιτική να επιβάλλεται από την μισητή Τρόικα, το μέλλον της πολιτικής στο λίκνο της δημοκρατίας είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί. Για πολλούς, η ΕΡΤ έχει γίνει σύμβολο για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Αν και η κυβέρνηση κατηγορεί τον σταθμό ότι ήταν παραφουσκωμένος και διεφθαρμένος, οι εργαζόμενοι λένε ότι οι υψηλοί μισθοί πήγαιναν μόνο στα περίπου 100 άτομα που είχε διορίσει η κυβέρνηση» αναφέρει το δημοσίευμα.

Τέλος, ο Guardian αναφέρεται στην πολιτική κατάσταση της χώρας και τον ρόλο της Τρόικας. «Θα ήταν πολύ δύσκολο να βρείτε κάποιον στην Ελλάδα που θα πίστευε πως η οικονομία τους και το πολιτικό τους σύστημα ήταν υγιή πριν την κρίση» σημειώνει χαρακτηριστικά και εξηγεί πως πλέον «κανείς δεν πιστεύει κάτι άλλο πέρα του ότι καταστρέφονται από την Τρόικα και πολλοί περιμένουν τα πράγματα να πάνε προς το χειρότερο».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα