Το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας προκαλεί σύγχυση – Τι σχεδιάζουν Ντάισεμπλουμ και Ντράγκι

09:59 6/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Διαφορετική πορεία από αυτήν που θα ήθελαν φαίνεται να πέρνουν οι εξελίξεις για το νέο πρόγραμμα στην Ελλάδα με τους επιτελείς και τους άμεσα εμπλεκόμενους του Eurogroup να μην μπορούν να στρίψουν το «τιμόνι» προς άλλη κατεύθυνση.

Το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, αλλά και ο Μάριο Ντράγκι δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από τις ερωτήσεις ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων αντίστοιχα.

Από τη μια πλευρά, ο Γερούν Ντάισεμπλουμ παραδέχτηκε

την ανάγκη τόσο της ελάφρυνσης του χρέους όσο και της νέας χρηματοδότησης, ενώ συμπλήρωσε πως για να βγεί η Ελλάδα και πάλι δυναμικά στις αγορές πρέπει να ολοκληρώσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με τις οποίες έχει δεσμευθεί όμως δεν έχουν ακόμη - κατά την γνώμη την δική του και φυσικά του Eurogroup δεν έχουν ακόμα γίνει. Την ίδια στιγμή και ενώ ο Ντράγκι συνυπογράφει τις απόψεις του Ντάισεμπλουμ προσδιόρισε και τα όρια της ΕΚΤ στη διαπραγμάτευση, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται ζήτημα κουρέματος ή ελάφρυνση. Ακόμη ξεκαθάρισε πως το νέο δάνειο, το νέο πρόγραμμα και το μνημόνιο οικονομικής πολιτικής δείχνουν όρους και μέτρα.

Ακόμη ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, όρισε βασική προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις που απούνται για την Ελλάδα ένα νέο, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό συστήμα.

Σύμφωνα όμως με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ένα νέο πρόγραμμα δεν είναι στα άμεσα σχέδια, αφού το πρόγραμμα που ήδη τρέχει ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα