Ο Σαμαράς θα μιλά ο Τσίπρας θα διαδηλώνει – Θα ανέβει δύο φορές στην ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

09:45 6/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί δύο φορές την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επαναπαυτεί στο να μιλήσει μονάχα στην ΔΕΘ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος

του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να μεταβεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, ώστε να συμμετάσχει στην μεγάλη διαδήλωση που διοργανώνουν σωματεία, συνδικάτα, κοινωνικά κινήματα και ομάδες που αντιδρούν στις κυβερνητικές πολιτικές.

Η προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζεται αύριο Σάββατο στις 17.30 το απόγευμα με προορισμό την συγκέντρωση στις έξι στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία που θα επακολουθήσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να είναι στην Ομιλία του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη και θέλει να απαντήσει επί τόπου σε όσα ειπωθούν στην ομιλία του.

Έχει προγραμματιστεί παράλληλα συνέντευξή του στην απεργιακή ΕΤ3 σε μια προσπάθεια να «χαθεί» στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που προγραμματίζει για το επόμενο τριήμερο της δικής του επίσκεψης στη ΔΕΘ με την θεσμική ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί δεύτερη φορά στη συμπρωτεύουσα την ερχόμενη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, οπότε και προγραμματίζει ανοικτή συγκέντρωση και ομιλία.

Την επομένη θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στους παραγωγικούς φορείς, ενώ την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα κλείσει την επίσκεψή του στη ΔΕΘ με την καθιερωμένη άλλοτε για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, συνέντευξη Τύπου.

Την παράδοση αυτή της συνέντευξης τύπου που παραχωρούν οι Πρόεδροι των Κομμάτων στους δημοσιογράφους την επομένη της Ομιλίας τους στην ΔΕΘ, σπάει για ακόμα μια χρονιά ο Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να καταγγείλει την επιλογή αυτή καθώς όπως υποστηρίζεται είναι «κρυπτόμενος» από τον κόσμο.

Σήμερα παράλληλα, Παρασκευή προγραμματίζονται επισκέψεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΒΟ και το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ το απόγευμα προγραμματίζεται στο περιθώριο των κινητοποιήσεων, εκδήλωση-συζήτηση του «SOSστε το Νερό» , στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Κοτσαμπάμπα- Θεσσαλονίκη, Οι αγώνες του νερού φτάνουνε στη νίκη».

Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρόν, ο υπουργός Πολιτισμού της Βολιβίας, Πάμπλο Σέζαρ Γκρουξ Κανέδο και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος.

«Λεονταρισμοί» της κυβέρνησης

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί για «λεονταρισμούς για εσωτερική κατανάλωση» στο θέμα της αμυντικής βιομηχανίας, που οδηγούν στην «αυτογελοιοποίησή» της. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα, την ώρα που ακολουθείται η στρατηγική της «απόλυτης υποταγής» απέναντι στην τρόικα, η όλη στάση του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στις αιτιάσεις της τρόικα δεν είναι παρά ένα «επικοινωνιακό παιχνίδι» προς εξαπάτηση του ελληνικού λαού και παρουσίαση ως νίκη της σχεδιαζόμενης συρρίκνωσης και των χιλιάδων απολύσεων στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας.

Ένδειξη πανικού τα σχέδια αλλαγής του εκλογικού νόμου

Προς απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια η αλλαγής του εκλογικού νόμου των αυτοδιοικητικών εκλογών, δίνει πάτημα στην Κουμουνδούρου για «πανικό της κυβέρνησης μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και την ευρεία στήριξη ριζοσπαστικών και ανατρεπτικών ψηφοδελτίων στις επερχόμενες εκλογές». Υποστηρίζουν μάλιστα, πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, εφόσον ληφθούν, έχουν ως μοναδικό στόχο να συντηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το «άθλιο σύστημα διαπλοκής και πελατείας που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οικοδόμησαν συστηματικά» στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνιστώσα της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ

Το «εναπομείναν ΠΑΣΟΚ» αρνήθηκε να οριοθετηθεί απέναντι στις βασικές πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ τα τρία τελευταία χρόνια, «επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί την πιο πιστή συνιστώσα της ΝΔ του κ.Σαμαρά», σχολίασε η Κουμουνδούρου για το Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ και τα όσα ειπώθηκαν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα