Το μυστήριο του… χαμένου κοριού; Η Βαλαβάνη δηλώνει ότι την παρακολουθεί – Διαψεύδει η ΕΥΠ

Η όλη υπόθεση φέρνει σε σενάριο κατασκοπείας. Ένα από περιβόητα βαλιτσάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) με τα οποία γίνονται παρακολουθήσεις έχει χαθεί και μάλιστα χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση στελεχών της νυν κυβέρνησης!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε η Νάντια Βαλαβάνη στην πρωινή εκπομπή του Mega, αναζωπυρώνοντας τη φημολογούμενη πληροφορία των τελευταίων μηνών περί του χαμένου κοριού της ΕΥΠ, ο οποίος δεν «παραδόθηκε»

ποτέ από την τέως στη νυν κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας το καυτό ζήτημα της ανάληψης μεγάλου χρηματικού ποσού από τη μητέρα της, η τέως αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών ζήτησε να αρθεί το τηλεφωνικό της απόρρητο για το πότε μιλούσε με τη μητέρα της αν και, όπως είπε, είναι περιττό, εκφράζοντας τη σιγουριά ότι «με ακούνε βαλιτσάκια από τότε που έγινα υπουργός».

Κληθείσα να γίνει συγκεκριμένη τόνισε ότι όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο δεν παρέλαβε όλα τα βαλιτσάκια με τους σούπερ κοριούς, ωστόσο όταν ρωτήθηκε από που είχε την πληροφορία αρκέστηκε να πει ότι ήταν μέλος της κυβέρνησης εννοώντας ότι είχε υπάρξει σχετική συζήτηση και ενημέρωση.

Άμεση διάψευση από την ΕΥΠ

Φυσικά μια τέτοια μαρτυρία τέως υπουργού συνιστά μείζον θέμα και η κυρία Βαλαβάνη οφείλει να αποσαφηνίσει τι ακριβώς έχει συμβεί – ή πιστεύει ότι έχει συμβεί - με τον συγκεκριμένο κοριό και από ποιους και για ποιο λόγο χρησιμοποιείται για να παρακολουθούνται στελέχη της κυβέρνησης.

Ίσως βέβαια και να μην μπορεί να αποδείξει κάτι τέτοιο, όπως αφήνει να… εννοηθεί η άμεση διάψευση της ΕΥΠ στους ισχυρισμούς της.

Σύμφωνα με πηγή της Υπηρεσίας, όταν η νέα - σημερινή διοίκηση της Ε.Υ.Π ανέλαβε καθήκοντα, προ πέντε περίπου μηνών, δεν διαπίστωσε οποιαδήποτε απώλεια μηχανήματος της υπηρεσίας. Η ίδια πηγή ζήτησε να σταματήσει η «μυθολογία» γύρω από τα λεγόμενα «βαλιτσάκια» της Ε.Υ.Π. να χρησιμοποιείται απ' όσους θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Στελέχη της υπηρεσίας διευκρινίζουν ότι τα βαλιτσάκια δεν έχουν δυνατότητα καταγραφής ήχου και άρα συνομιλιών παρά μόνο εντοπισμού θέσης κινητών τηλεφώνων και επισημαίνουν ότι η Ε.Υ.Π. ελέγχεται από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

«Ας σταματήσουν να χρησιμοποιούν την Ε.Υ.Π. ως σάκο του μποξ και ας καταλάβουν ότι η υπηρεσία είναι πολύτιμη για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας της χώρας», σχολιάζουν πηγές της Κατεχάκη.

«Χρησιμοποίησε την ιδιότητά μου η μητέρα μου»

Όλα αυτά προέκυψαν στο περιθώριο της νέας «απολογίας» της Νάντιας Βαλαβάνη για το θέμα της ανάληψης χρημάτων από τη μητέρα της δύο ημέρες πριν από την επιβολή των capital controls. Αυτή τη φορά παραδέχθηκε ότι η μητέρα της επικαλέστηκε στην Τράπεζα την ιδιότητα της κόρης της, κάτι που μέχρι τώρα είχε αποφύγει να αναφέρει. Τόνισε ωστόσο ότι μόλις χθες (Δευτέρα) κατάλαβε ότι δεν ήταν 200.000 ευρώ αλλά 100.000 ευρώ τα χρήματα που αποσύρθηκαν από την τράπεζα, καθώς μόλις χθες της εστάλη το extre.

Ομολόγησε επίσης ότι η μητέρα της σηκώνει συχνά χρήματα από τους λογαριασμούς της καθώς φοβάται ότι θα εξαϋλωθούν τα χρήματα «γι' αυτό και τα παίρνει από την πρώτη ημέρα».

«Η μάνα μου μου έλεγε από τον Ιανουάριο να παραιτηθώ με το επιχείρημα ότι όλοι σπιλώνονται σε αυτή τη θέση» συμπλήρωσε η κυρία Βαλαβάνη.

Και μπορεί όπως είπε η κυριά Βαλαβάνη ούτε η ίδια ούτε η αδερφή της να μην έχουν σχέση με τους λογαριασμούς της μητέρας της, αποκάλυψε, όμως, ότι μοναδικοί συνδικαιούχοι είναι τα δύο παιδιά της και το ένα παιδί της αδελφής της.

Επιχειρώντας να εξηγήσει, επίσης, το γιατί έγινε η ανάληψη των χρημάτων είπε ότι αφού ρώτησε τη μητέρα της εκείνη της απάντησε ότι το έκανε γιατί έβλεπε ότι κινδύνευαν οι καταθέσεις της.

The post Το μυστήριο του… χαμένου κοριού; Η Βαλαβάνη δηλώνει ότι την παρακολουθεί – Διαψεύδει η ΕΥΠ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα